Настоятель Православної церкви України (ПЦУ) Епіфаній допускає, що православні східного і західного обрядів в майбутньому можуть об'єднатися в одну церкву.

Про це митрополит Київський і всієї України Епіфаній розповів в інтерв'ю Еспрессо.

Настоятель ПЦУ зазначив, що необхідно ще багато зробити, аби церква об'єднала навколо себе більшість православних християн. Також Епіфаній говорить, що церква і держава нерозривно пов'язані, тому важливо мати незалежну українську церкву.

митрополит Епіфаній
митрополит Епіфаній

"Загалом багато хто прагне і говорить проте, що ці церкви повинні в майбутньому об’єднатися. Але для того, щоб об’єднатися, треба прийти до діалогу. Зараз ми тісно співпрацюємо. Ми спільно втілюємо певні проекти, беремо участь у спільних заходах", - заявив Епіфаній.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

Саме під час цієї співпраці, за словами Епіфанія, буде визначено, чи можлива співпраця між Українською греко-католицькою церквою та Православною церквою України. Окрім того, Епіфаній розповів, про що говорив на зустрічі з главою УГКЦ.

Епіфаній
Епіфаній

"На зустрічі з Блаженнішим Святославом ми говорили про подальше поглиблення нашої співпраці. У цій співпраці ми прийдемо до діалогу, а вже діалог визначить, чи зможемо ми об’єднатися. Теоретично це в майбутньому можливо. Але це залежить від того, як ми будемо співпрацювати, підтримувати ці дружні стосунки, прагнути цієї єдності. У майбутньому всі православні повинні об’єднатися в єдиній Церкві", - наголосив глава ПЦУ.

Нагадаємо, що Епіфаній звернувся до українців з важливими словами про війну: розкажіть всьому світу правду.

Як повідомляв портал "Знай.ua", новообраний президент Володимир Зеленський зустрівся з Патріархом Філаретом: пішов не з порожніми руками.

Також "Знай.ua" писав, Епіфаній нагадав Зеленському, що йому довірилася нація, і перед президентом стоїть найважливіше завдання - захистити країну від російської агресії.