"Нафтогаз" збирається підвищити ціну на природний газ для населення України на 4,6%. Це означає, що укранїнці тепер платитимуть 380 гривень. Як очікується, нова вартість блакитного палива з червня складе 8 627 гривень/тис. куб. м (з ПДВ).

Про це свідчить доповнення до договорів купівлі-продажу газу. Копію документа показали Українські новини.

У компанії "Нафтогаз" вже підготували і розіслали газорозподільним компаніям проект, яким передбачається на червень збільшити ціну на газ на 4,6% або на 380 гривень до 8 627 гривень/тис. куб. м.

До речі, з 1 листопада 2018 ціна на природний газ для населення збільшилася на 23% до 8 548,92 гривень/тис. куб. м порівняно з раніше діючою ціною (6 958 гривень/тис. куб. м). Жодного покращення, ціни зростають раз за разом. То вже не просто паски затягнути, з такими цінами важко звести кінці з кінцями.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Астролог побачив у травні "лихо" для України Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

Варто нагадати, що з 1 травня субсидії для українців почали перераховувати з урахуванням доходів, отриманих за другу половину 2018 року. Знижка "світить" лише тим, хто влітку витрачає більше 15% доходу сім'ї на комуналку.
У результаті значна частина українців залишиться без субсидій. Для прикладу візьмемо сім'ю з трьох чоловік з однією середньою зарплатою.
Наприклад, сім'я в середньому в місяць, згідно з даними Держстату, отримувала 8368 грн. При розрахунку розміру обов'язкового платежу цю суму необхідно поділити на кількість членів сім'ї, два прожиткових мінімуми і помножити на 15% і на сукупний дохід сім'ї. Те, що вийшло, – платіж родини, а решту покриє субсидія.

Нагадаємо, українцям роздадуть по 10 тисяч після перерахунку субсидій: кому пощастить. Через масовий перерахунок субсидій деяким українцям роздадуть по 10 тисяч.

Як повідомляв "Знай.ua", українцям дадуть можливість не оплачувати платіжки за комуналку.

Також "Знай.ua" писав, що для більшості одержувачів субсидії за квітень і травень (у травні та червні) будуть видаватися у вигляді доплат до пенсій.