Львівська міська рада посилить роботу з протидії гральному бізнесу та розповсюдженню азартних ігор.

Про це під час засідання виконавчого комітету повідомив мер Львова Андрій Садовий, передає пресс-служба міськради Львова.

Під час засідання керівник юридичного департаменту Олена Пайонкевич сповістила комітет про результати роботи робочої групи, створеної на виконання ухвали Львівської міської ради № 3693 від 12 липня 2018 "Про організацію роботи з протидії грального бізнесу та розповсюдження азартних ігор на території м.. Львова".

Проблем є кілька: згідно із законом, визначення понять "азартна гра" і "лотарея" є тотожними; формально законодавство встановлює різницю між азартною грою і лотереєю, але насправді ця ситуація нічим не відрізняється.

Популярні новини зараз
Ухилянтам готують суворі обмеження: зроблять все, щоб йшли до ТЦК Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам На ТЦК чекає колапс: терміни поставили в глухий кут Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Згідно закону України "Про заборону грального бізнесу", лотарея не вважається азартною грою, хоча містить всі її ознаки.

"Є абсолютний правовий хаос у врегулюванні цього питання, про це відомо всім державним органам, розроблений відповідний законопроект, який сьогодні не має жодного руху. Також ми направили 72 листи власникам нежитлових приміщень, в яких розміщені установи державних лотерей з проханням розірвати договори оренди з суб'єктами підприємницької діяльності, яка проводиться в гральному бізнесі." розповіла Гелена Пайонкевич

Вона каже, що отримали відповідь - прийшло два листи від суб'єктів підприємницької діяльності, які відмовилися розривати договори з установами лотерей.

"Було прийнято постанову, згідно з якою 3 Мафи були вилучені з перспективної схеми, там здійснювалася діяльність державних лотерей. На сьогодні ця діяльність там не ведеться, районні адміністрації постійно контролюють цей факт." Олена Пайонкевич

Поліція
Поліція

Як повідомляв портал Знай.uа, нацполіція підозрює 34-річного російського ІТ-шника Альберта Валіахметов у створенні найбільшого підпільного віртуального казино.

Також портал Знай.uа писав, що суд Чернігова прийняв рішення заарештувати 9 рахунків платіжної системи "Електрум" (Electrum Payment System), які відкриті в "Укргазбанку" і обслуговують букмекерські контори 1xbet, Leon і "Фаворит".