Під Києвом невідомі штурмують місцеву адміністрацію, а ворожі диверсанти нападають на правоохоронців, які чергують на блокпосту. Все закінчується стріляниною та знешкодженням бойовиків.

Це - можливі сценарії, які відпрацювали резервісти територіальної оборони Збройних сил України.

Навчання настільки масштабні, що подивитися на них приїхали військові з Литви, Естонії та Швеції. На час тренувань вигадали місто, яке назвали Космос. Саме його і вчаться захищати резервісти разом з військовими.

За легендою, до блокпосту під'їжджає звичайна машина. Військові перевіряють документи, оглядають авто, але саме в цей момент з лісу починає працювати ворожа ДРГ. Реакція на обстріл - миттєва: за секунди на допомогу вже приїжджає БТР.

В ході навчань також тренуються втихомирювати натовп. За легендою, несанкціонований мітинг переріс у спробу захопити міська рада, один з нападників кидає гранату - і охорона встигає вивести з-під вогню мера Космосу.

Ще одне завдання - бій в умовах міста. На патруль нібито напали диверсанти. За десять хвилин ворожу атаку військові відбили.


За навчаннями спостерігали іноземні колеги - військовослужбовці зі Швеції, Естонії та Литви.

"Все було продумано до дрібниць. Робота всіх підрозділів була дуже злагодженою. І знаєте, що найбільше вразило? Ви вчите цивільне населення. Це важливо. Ваші збройні сили дуже потужні", - поділився враженнями Дейнас Посвенскас, командир волонтерських сил територіальної оборони Литви.

Такі навчання триватимуть в Україні ще тиждень. Його учасники - бойові офіцери та випускники цивільних вищих навчальних закладів, які навчалися на військових кафедрах.

Популярні новини зараз
Скільки насправді чоловіків можуть мобілізувати: військовий розкрив неочікувану правду Нові правила мобілізації: кому треба готуватися до ВЛК Українські пенсіонери отримають доплати за стаж: у кого зростуть виплати вже цього літа Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись
Показати ще

Нагадаємо, українські воїни продемонстрували, що готові утримувати контроль над повітряним простором

Як повідомляв портал Знай.ua, українські військові випробували надпотужну зброю США

Також Знай.ua писав, українські десантники показали, чому не варто чужинцям лізти на нашу землю.