Що означає ім'я Дмитро

Ім'я дуже популярне, у нього є дві короткі форми: Діма і Мітя. У імені грецькі корені і в перекладі воно означає «присвячений богині Деметрі», тобто богині родючості і землі. Тому іноді ще дають переклад «хлібороб».

Який характер у Дмитра

У дитинстві Діма дуже добрий і допитливий хлопчик. Він спочатку непогано поводиться в школі, але потім починає занадто багато розмовляти і хуліганити, за що отримує від вчителів. З друзями все відмінно, намагається спілкуватися з розумними людьми, ніколи не ображає оточуючих. Друг він і в дорослому віці вірний, але з друзями зустрічається рідко.

Коли з'являються перші проблеми дорослого життя Дмитро втрачається, не завжди правильно поводиться і відтягує рішення до останнього моменту. Така прокрастинація входить у нього в звичку. В юності може потрапити у погану компанію, але завжди знає, коли потрібно припинити ці відносини.

Значення імені Дмитро

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

Дмитро талановитий і витривалий, до роботи ставиться дуже відповідально, його важко зламати, він завжди спокійний, але повністю відкривається тільки дуже близьким людям. Якщо його попросити, він завжди прийде на допомогу. З Дмитра вийде відмінний інженер, політик, соціальний працівник, програміст, філософ. Може захопитися письменством.

До жінок Діма ставиться добре, але з деякою поблажливістю. Йому дуже складно довести, що дівчина з ним на рівних. Але в довгострокових відносинах намагається дотримуватися саме такої моделі, коли навіть обов'язки по дому поділені порівну. Про шлюб і дітей задумається тільки після того, як повністю задовольнить свої амбіції.

Сумісність з жіночими іменами

Найкраще відносини складаються з жінками: Ганна, Олена, Любов, Людмила, Наталя, Ельвіра

Погано і важко будуються відносини з володарками імені: Ангеліна, Вікторія, Зінаїда, Інна, Ірина, Марія, Ніна, Софія, Юлія

Знамениті Дмитра:

  • Дмитро Донський — великий князь московський (із 1359 року) та володимирський (із 1362, з перервами). Канонізований РПЦ як преподобний
  • Дмитро Гуня — один з керівників селянсько-козацьких повстань в Україні в 1630-х років проти польсько-шляхетського гніту, козацький гетьман (1637, 1638)
  • Дмитро Бортнянський (1751—1825) — український композитор, співак і диригент.
  • Дмитро Яворницький (1855—1940) — історик, археолог, етнограф, фольклорист, лексикограф, письменник, дослідник історії українського козацтва.
  • Дмитро Дорошенко (1882—1951) — політичний діяч, історик, публіцист, літературознавець, бібліограф.
  • Дмитро Клячківський (1911—1945) — полковник УПА, Головний командир УПА.
  • Дмитро Павличко (1929) — український поет, перекладач, літературний критик, громадсько-політичний діяч.
  • Дмитро Табачник — український політичний і державний діяч.

Дмитро Павличко

Листівки і поздоровлення з днем Дмитра

В іменини Дмитру побажаю
Щастя і тепла, земного раю.
Благодать хай спуститься з небес
І виконає життя великих чудес!

Нехай твої збуваються бажання,
У людей завжди мати визнання!
Смутку ніколи тобі не знати,
І все, що хочеш, досягати!

З Днем ангела, Дмитро, тебе!
Зі святом хорошим вітаю,
Адже про іменини забувати не можна,
Я ж від себе тобі бажаю:

Чистого неба і сонячних днів,
Добрих, чуйних, вірних друганів,
У домі - достатку, затишку завжди,
Нехай не знає серце біди

Здоров'я, удачі, посмішки в очах,
Віри, надії, найкращого в ділах,
У сім'ї - розуміння, тепла і любові.
Нехай юності полум'я не гасне в крові!

Рано-вранці, до сходу сонця
Ангел стукав у віконце
І сказав мені новину,
Що у Діми іменини!
Бажаю тобі: тихих зоряних ночей,
Блакитних чи карих, чи сірих очей,
І щастя безмежного, щастя людського,
В житті кохати когось, лише одного!!!

Сильний, мужній і простий,
Одним словом – молодий!
Ти найкращий у нас в світі,
Просто чудо - ти такий!
Тебе Дмитро ми всі вітаєм,
З днем ангела твоїм,
І тобі одне бажаєм -
Будь завжди ти золотим!

Як повідомляв портал Знай.ua, в травні українців чекають як мінімум три дні, коли висока ймовірність магнітних бур. Це відбувається, оскільки активність на поверхні сонця досягає піку. Метеочутливі люди можуть відчути нездужання.

Нагадаємо, любителів пікніків попередили, що цього літа кліщів буде більше, ніж зазвичай. Завдяки погодним умовам, які забезпечують ідеальні умови для кровососів. Це означає, що підвищується ризик контакту з кліщем. Лікарі сказали, як себе гарантовано захистити.

Також Знай.ua писав, що погода випробує українців на міцність в травні. На нас чекає температурна аномалія: такого не було вже багато років. А червень стане аномально спекотним місяцем.