Міністерство охорони здоров'я України нарешті відмовиться від таких сумнівних методів реабілітації, як електрофорез та інші.
Про це у Facebook розповіла виконуюча обов'язки глави МОЗ Уляна Супрун.

Лікування ваннами з глиною, парафіном або електрофорез - остаточно в минулому... Це - важливий крок у подоланні недоказових і малоефективних методів реабілітації. Наприклад, електрофорез - до цих пір найпоширеніший метод функціональної реабілітації, втім, це аж ніяк не свідчить про його ефективність", - написала вона.

Уляна Супрун

Супрун підкреслила, що апаратна фізіотерапія - лише допоміжний засіб реабілітації. Вона може зменшувати біль і запалення, прискорювати регенерацію тканин і розсмоктувати рубці. Втім більшого від таких сумнівних та малоефективних методів реабілітації годі й чекати.

електрофорез

У зв'язку з цим Моз вводить ряд нових посад для відновлення функціональних можливостей пацієнтів: лікаря фізичної та медичної реабілітації, фізичного терапевта, эрготерапевта (він допоможе відновити втрачені або обмежені функції руху і координації, заново вчити людину жити в нових для неї умовах, допомагаючи досягти максимальної самостійності в побуті).

"Також в мультидисциплінарної команди з реабілітації повинні бути психолог, соціальний працівник, медсестра/медбрат, мовний терапевт та інші спеціалісти за необхідності", - додала Супрун.

Щоб відновити оргнізм та повернутися до нормального життя, за словами Супрун, насамперед слід звертатися до хороших фахівців, які індивідуально підберуть ті методи, які будуть найбільш ефективними з застосуванням новітніх способів лікування.
Нагадаємо, Уляна Супрун закликала всіх українців діяти, чиновниця пішла на радикальні заходи.

Як повідомляв портал Знай.ua, Супрун поділилася власним досвідом боротьби з інформаційними бульбашками.

Також Знай.ua писав про те, що глава Міністерства охорони здоров'я Супрун порадила українцям більше голодувати.