Безліч фактів, думок і точок зору зникають з нашого поля зору, оскільки нерідко ми бачимо і читаємо тільки те, що знаходиться в нашій новинній стрічці, впевнена блогероміністр Уляна Супрун. Це говорить про те, що ми знаходимося в інформаційній бульбашці, підстроєнній під наші погляди, інтереси і смаки, пише Страна.

Ситуація, яку нам змальовують медіа чи ми спостерігаємо в соціальних мережах найчастіше не дає нам повної картини щодо...

Geplaatst door Уляна Супрун op Zondag 14 april 2019

Супрун пише: "Таким чином ми випускаємо з поля зору інформацію, яка суперечить нашим уподобанням. Не отримуємо інформацію, що потенційно може розширити наш кругозір, зробити нас більш толерантними до інших точок зору або навіть спонукати змінити думку щодо чогось, вказати на іншу логіку подій чи процесів. Як результат, виникає враження, що ваша точка зору панує всюди. Начебто вся стрічка новин у вашому особистому профілі в Facebook або іншої соціальної мережі – це відображення життя і переваг решти країни. Звичайно, це не так. Саме тому так важко стикатися з реальністю, коли ми виходимо з онлайн-життя".

Уляна Супрун

Популярні новини зараз
3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Для того, щоб уникнути цього, в. о. міністра дала кілька порад:

  1. Читати сторінки або профілі, які йдуть в розріз з вашими поглядами. Список можна розширити періодичним переглядом теленовин. Вчені відзначають, що люди, які в курсі протилежних поглядів, вибудовують більш аргументовану точку зору.
  2. Моніторити мережі в режимі інкогніто, чистити історію пошуку, кеш, а також видаляти або блокувати файли cookie, в результаті чого інформація про всі ваші дії не буде зберігатися в браузері.
  3. Вивчити налаштування акаунтів у соціальних мережах, оскільки інформація про вас може збиратися для побудови на її основі результатів пошуку в браузері.

Уляна Супрун

Супрун підкреслила: "Будьте більш відкриті до інших поглядів, аналізуйте інформацію, порівнюйте факти і мисліть критично. Це кращі методи для пошуку та фільтрування інформації. Спілкуйтеся з людьми офлайн і не уникайте можливості діалогу з носіями інших поглядів чи уподобань. Особливо в такий інформаційно-насичений період".

Нагадаємо, раніше наголошувалося, що скандально відома в. о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун розповіла, чим шкідливі лайки в соцмережах.

Як повідомляв портал "Знай.uа": американські вчені встановили, в який час доби краще всього пити каву для максимальної користі організму.

Також "Знай.uа" писав, що Уляна Супрун в черговій публікації у соцмережі заявила про те, що голодування – прекрасний спосіб очистити організм від шлаків.