15 травня 2019 року відбулася Міжнародна екологічна конференція «Свідомий бізнес» в новому екологічному кампусі UNIT.City. Ця платформа об'єднала представників українських та іноземних компаній, власників соціально-відповідального бізнесу, інвесторів, представників виконавчої влади, громадських організацій, експертів в екології та інноваціях, архітекторів, діячів культури і представників ЗМІ.

Ініціатором заходу стала Громадська організація «Інститут соціальних інновацій та розвитку», за підтримки групи компаній «NIAR» і «Центру Міжнародного співробітництва та реалізації проектів». Метою заходу було сприяння економічним, екологічним і соціальним перетворенням в Україні відповідно до світових тенденцій сталого розвитку та корпоративної соціальної відповідальності.

Серед зіркових гостей і спікерів були Маргарита Січкар, яка презентувала інноваційний Global hub, а Віктор Чумак говорив про корупційну ситуації в Україні в сфері переробки відходів і про шляхи вирішення.

Популярні новини зараз
З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими 3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

«Хочу подякувати всім партнерам, які приєдналися та підтримали проведення Міжнародної екологічної конференції «Свідомий бізнес». Насичена програма за участю яскравих і неординарних спікерів в області інноваційних технологій, енергоефективності та корпоративної-соціальної відповідальності зарядили учасників актуальними ідеями для успішних бізнес проектів і розкрили тенденції сталого розвитку України до 2030года», - зазначила Наталія Удовиченко, президент Громадської організації «Інститут соціальних інновацій та розвитку».

Так як основною місією конференції є поліпшення добробуту України завдяки досягненням цілей сталого розвитку, які орієнтують бізнес не тільки на отримання максимального прибутку, а й на поліпшення стану навколишнього середовища і збереження природних ресурсів.

Тому відкрив конференцію «Свідомий бізнес» Маркус Бранд, старший радник ПРООН в Україні. Він наголосив на важливості впливу бізнесу на екологічну та економічну ситуацію в Україні і закликав об'єднатися для реалізації 17 цілей сталого розвитку прийняті ПРООН на міжнародному рівні.

У першій дискусійній панелі, яка була присвячена темі - Інвестиції в рециклинг: як відходи перетворити в прибуток, виступив Роман Ільченко, засновник компанії EcoAir. Він презентував унікальний проект з переробки відходів який не має аналогів в світі та окупається протягом 6 років і приносить прибуток 1,97 млн.євро в рік.

Модератором другої секції «Вигідні бізнес кейси інноваційних та енергоефективних технологій» виступила Анна Новикова, co-founder групи компаній NIAR, з аналітикою ситуації і озвучила, що: «Україна може виробляти 74% енергії з відновлюваних джерел енергії».

Після позитивних відгуків команда «Інституту соціальних інновацій та розвитку» вирішили зробити серію онлайн круглих столів для того, щоб ті, хто не встиг відвідати конференцію зміг приєднатися до ком'юніті «Свідомий бізнес». А також вже зараз планується організація наступної конференції в листопаді 2019 року, запрошуємо до співпраці соціально-відповідальні компанії.

Детальніше за посиланням: www.icip.org.ua