П'ятеро обвинувачених у нападі на херсонську активістку Катерину Гандзюк отримали терміни ув’язнення.

Покровський райсуд Дніпропетровської області призначив покарання обвинуваченим у нападі на громадську діячку Катерину Гандзюк. Рішення суду зачитали на засіданні 6 червня.

Читай Знай.ua у оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Координатора нападу на Гандзюк Сергія Торбіна засудили до 6 років і 6 місяців позбавлення волі, а безпосереднього нападника Микиту Грабчука - до 6 років в'язниці.

Володимир Васянович та В’ячеслав Вишневський отримали по 4 роки ув’язнення, Віктор Горбунов - 3 роки.

Популярні новини зараз
Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Обвинувачених зобов’язали сплатити 50 тис. грн на покриття судових витрат.

Вирок набуде чинності після того, як спливе 30-денний термін на його оскарження. До того часу всі засуджені надалі перебуватимуть під вартою.

Усіх фігурантів звинуватили у нанесенні навмисного тяжкого тілесного ушкодження, небезпечного для життя, вчиненого способом, що має характер особливого мучення, з метою залякування потерпілої на замовлення та за попередньою змовою осіб, що призвело до смерті жертви.

"Це має ознаки важких тілесних ушкоджень. Настання смерті Гандзюк перебуває в прямому причинно-наслідковому зв’язку з отриманими хімічними опіками від кислоти", – сказано у звинувачувальному акті.

Нагадаємо, звинувачені у вбивстві Гандзюк розповіли, скільки їм заплатили

Як повідомляв портал Знай.ua, ГПУ оголосила обвинувачення п'яти підозрюваним у справі Гандзюк

Також Знай.ua писав, адвокати голови Херсонської обласної ради Владислава Мангера подбали через суд, аби змінити статус підозрюваного у справі про вбивство активістки Катерини Гандзюк.