Генеральна прокуратура направила до суду обвинувальний акт стосовно п’яти фігурантів гучної справи про вбивство активістки Катерини Гандзюк.

Катерина Гандзюк
Катерина Гандзюк

Про це повідомила прес-секретар генпрокурора Юрія Луценка Лариса Сарган на своїй сторінці у Twitter.

"ГПУ 07.05.2019 затверджено та направлено до суду для розгляду по суті обвинувальний акт у кримінальному провадженні, яке розслідувалось ГСУ СБУ стосовно п’яти осіб, які обвинувачуються у заподіянні тяжких тілесних ушкоджень, що спричинили смерть херсонської активісти Катерини Гандзюк", - написала вона.

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати В українців залишилося кілька годин: дзеркальна дата 24.04.2024 допоможе вам виконати бажане, правила Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію
Показати ще

Нагадаємо, генпрокуратура вручила нове повідомлення про підозру голови Херсонської обласної ради Владиславу Мангеру у справі убивства активістки Катерини Гандзюк.

Владислав Мангер
Владислав Мангер

Чиновнику інкримінують організацію нанесення тілесних ушкоджень радниці мера Херсона Катерині Гандзюк, яка загинула після нападу з сірчаною кислотою.

Про це повідомляє "Слідство.Інфо".

За даними джерела, тепер Мангеру інкримінують не ст. 115 (умисне вбивство), а ч. 2 ст. 121 Кримінального кодексу (умисне тяжке тілесне ушкодження, що спричинило смерть потерпілого), тобто статтю було пом'якшено.

Як повідомляв раніше Знай.ua, адвокати голови Херсонської обласної ради Владислава Мангера подбали через суд, аби змінити статус підозрюваного у справі про вбивство активістки Катерини Гандзюк.

Владислав Мангер
Владислав Мангер

Тепер його не підозрюють у замовленні вбивства, а в замовленні побиття співробітниці міськради Херсона, громадського діяча Катерини Гандзюк.

Голову Херсонської обласної ради Владислава Мангера нагородили заохочувальною відзнакою Головного управління розвідки Міністерства оборони України – медаллю "За сприяння військової розвідки України ІІ ступеня".

Також Знай.ua писав про те, що Шевченківський районний суд Києва відпустив одного із фігурантів справи про вбивство активістки Катерини Гандзюк Ігоря Павловського під домашній арешт із носінням електронного браслета.