Генпрокуратура вручила нове повідомлення про підозру голови Херсонської обласної ради Владиславу Мангеру у справі убивства активістки Катерини Гандзюк.

Владислав Мангер
Владислав Мангер

Чиновнику інкримінують організацію нанесення тілесних ушкоджень радниці мера Херсона Катерині Гандзюк, яка загинула після нападу з сірчаною кислотою.

Про це повідомляє "Слідство.Інфо".

За даними джерела, тепер Мангеру інкримінують не ст. 115 (умисне вбивство), а ч. 2 ст. 121 Кримінального кодексу (умисне тяжке тілесне ушкодження, що спричинило смерть потерпілого), тобто статтю було пом'якшено.

Популярні новини зараз
З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Владислав Мангер

Санкція статті передбачає позбавлення волі на термін від 7 до 10 років. Натомість за організацію умисного вбивства Мангеру загрожувало від 10 до 15 років позбавлення волі або довічне ув'язнення.

Катерина Гандзюк
Катерина Гандзюк

Раніше повідомлялося, що прокуратура пом'якшила підозри, пред'явлені безпосередні учасникам нападу на Гандзюк Віктору Горбунову, В'ячеславу Вишневському, Володимиру Васяновичу, Микиті Грабучуку і Сергію Торбіну з умисного вбивства на умисне нанесення тяжких тілесних ушкоджень, вчинене групою осіб за замовленням.

Нагадаємо, адвокати голови Херсонської обласної ради Владислава Мангера намагаються скасувати через суд його статус підозрюваного у справі про вбивство активістки Катерини Гандзюк, про що повідомляє Громадське.

Владислав Мангер
Владислав Мангер

У повідомленні йдеться, що, за словами одного з адвокатів чиновника Олександра Шадріна, відповідна скарга була направлена до Шевченківського суду Києва. Шадрін зазначив:

"Призначалося на сьогодні засідання, але у зв'язку з неявкою прокурора відкладено".

За словами адвоката, причина, по якій не з'явився прокурор, йому не відома.

Як повідомляв раніше Знай.ua, підозрюваний в організації вбивства Катерини Гандзюк голова Херсонської облради Владислав Мангер вийшов на роботу.

Також Знай.ua писав про те, що Сергієві Торбіну та чотирьом імовірним виконавцям убивства Катерини Гандзюк "пом’якшили" підозру. Тепер їх звинувачують в умисному нанесенні тяжких тілесних ушкоджень.