Голова правління громадської організації "Центр громадських свобод" Олександра Матвійчук розповіла, чому до цих пір замовники убивства активістки Катерини Гандзюк не сидять за гратами і коли це станеться. Про це вона розповіла в інтерв'ю Politeka.

"По справі Гандзюк спочатку хотіли завалити справу на місцевому рівні, повісити вину на цапа-відбувайла - втрутилися журналісти, не дали цього зробити. Хотіли також злити цей зв'язок між виконавцями і тими, хто віддає накази - громадськість та ініціатива "Хто замовив Катю Гандзюк" провели сотні акцій, вони з чіткими вимогами добилися того, що зараз ми говоримо про підозрюваних людей у замовленні. Я переконана, що люди не дадуть спустити цю справу на пси. я вірю, що справу до кінця доведуть, ми доб'ємося, щоб винні особи понесли відповідальність", - сказала вона.

Катерина Гандзюк
Катерина Гандзюк

Матвійчук також розповіла, хто може стояти за вбивством активістки.

Популярні новини зараз
Одна квитанція "поважчає" на 150 грн: як в Україні зміняться тарифи на світло, газ та воду Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

"Замовники - ті, кому дорогу перейшли громадські активісти. у справі Гандзюк - замовники - це люди на посадах, це люди, яких прикривають, це люди, які мали певний корупційний інтерес", - розповіла правозахисниця.

Раніше ми писали, що голова правління громадської організації "Центр громадських свобод" Олександра Матвійчук розповіла, чому правоохоронна реформа, проведена у 2014-2015 роках, так і не запрацювала. Про причини недієвості реформи вона розповіла в інтерв'ю Politeka.

Так, Матвійчук заявила, що головна проблема правоохоронної реформи полягає у тому, що вона так і не завершилася - із 5 структурних підрозділів поліції повністю реформували лише патрульну поліцію.

Раніше ми писали, що українці на поточному тижні побачать фільм-розслідування "Гандзюк: системне вбивство". Відомо, що картину покажуть відразу на кількох телеканалах. Про це стало відомо завдяки повідомленням адвоката Масі Найєма.

В основу фільму лягли факти, які збирали 8 місяців – з дня жорстокого нападу на херсонську активістку Катерину Гандзюк, яке призвело до смерті.

Нагадаємо, у США зворушливо вшанували пам'ять Гандзюк: її гідні справи житимуть вічно.

Як повідомляв Знай.uа вбивство активістки Гандзюк: суд покарав можливого замовника.

Знай.uа писав, справа “діамантових прокурорів”: поки Аваков мовить, в Києві відстрілюють свідків.