Українці на поточному тижні побачать фільм-розслідування "Гандзюк: системне вбивство". Відомо, що картину покажуть відразу на кількох телеканалах.

Про це стало відомо завдяки повідомленням адвоката Масі Найєма.

Катерина Гандзюк
Катерина Гандзюк

За інформацією правозахисника, презентують фільм:

- 26 березня, 21:00 – 24 канал;

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

- 27 березня, 21:15 – Перший:UA;

- 28 березня, 23:15 – Hromadske.UA;

- 29 березня, 18:00 – Hromadske.UA.

В основу фільму лягли факти, які збирали 8 місяців – з дня жорстокого нападу на херсонську активістку Катерину Гандзюк, яке призвело до смерті.

"Поки нас всіх роз'єднувала політика – вони навчилися вивозити нас на той світ як метал вивозили з Донбасу. Час збирати каміння. Тому обов'язково подивіться фільм, аби розуміти, що відбувається в країні. Це реальність. Не художня вигадка", – зазначив Найєм.

"Ми втратили не вісім місяців, а ціле життя Каті. І просто хочемо за це відповідальності. Відповідальності всіх, включаючи замовників і правоохоронців, які їх покривали", – підкреслив він.

Масі Найєм нагадав, що генпрокурор Юрій Луценко брав справу під особистий контроль, а поліція довго не передавала справу Службі безпеки України.

Варто нагадати, що покійна херсонська активістка Катерина Гандзюк сама підказала слідству, де шукати її організаторів вбивства. Про це пишуть ЗМІ з посиланням на перше інтерв'ю Катерини після замаху.

"Пам'ять у людей дуже довга, тому не можна бути стовідсотково впевненим, що ми взагалі говоримо про когось з Херсона. Я майже впевнена, що у замовника в гардеробі висить форма з погонами, можливо, навіть і не одна", - розповіла Катя.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що активістка і радник мера Херсона Катерина Гандзюк перед тим як її облили кислотою, постійно отримувала погрози. Про це розповів батько вбитої, в. о. керуючого справами виконкому міськради Херсона Катерини Гандзюк Віктор. Він також підкреслив, що в цей час постійно звучали три прізвища — Мангер, Гордєєв, Рищук. На думку вбитого горем батька, саме ці троє винні у смерті Каті.

Нагадаємо, у США зворушливо вшанували пам'ять Гандзюк: її гідні справи житимуть вічно.

Як повідомляв Знай.uа вбивство активістки Гандзюк: суд покарав можливого замовника.

Знай.uа писав, справа “діамантових прокурорів”: поки Аваков мовить, в Києві відстрілюють свідків.