Сергієві Торбіну та чотирьом імовірним виконавцям убивства Катерини Гандзюк "пом’якшили" підозру. Тепер їх звинувачують в умисному нанесенні тяжких тілесних ушкоджень.

Ця інформація стала відома з перебігу судового засідання 23 квітня, передає Слідство.Інфо.

вбивство Катерини Гандзюк
вбивство Катерини Гандзюк

Так, Генпрокуратура змінила обвинувачення В’ячеславу Вишневському, Віктору Горбунову, Володимиру Васяновичу та Микиті Грабчуку, звинувативши їх в умисному нанесенні тяжких тілесних ушкоджень (частина 2 статті 121 Кримінального кодексу), що передбачає позбавлення волі від 7 до 10 років. Раніше їх підозрювали в умисному вбивстві за частиною 2 статті 115, що загрожувало суворішим покаранням — позбавленням волі на строк від 10 до 15 років або довічним ув’язненням. Також під час засідання Микиті Грабчуку продовжили запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Більше того, повідомляється, що так само підозру змінили й Сергієві Торбіну, який, за версією слідства, організовував групу нападників.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Нагадаємо, що голова Херсонської ОДА Андрій Гордєєв, який 6 квітня написав заяву про відставку, пояснив своє рішення. Відповідний допис він зробив на власній сторінці у Facebook.

Зокрема, керівник Херсонської ОДА, якого активісти називають одним із замовників вбивства Катерини Гандзюк, заявив, що основною причиною такого кроку є небажання зіпсувати рейтинги чинному президенту Петру Порошенку.

вбивство Катерини Гандзюк
вбивство Катерини Гандзюк

"Чому я це зробив? Тому що я не хочу, щоб наслідки інформкілерства проти мене вплинули на спокій нашої держави, а разом з тим і на спокій Херсонщини. Я не хочу, щоб в такий складний час виборів сфабрикований проти мене негатив хоч якимсь чином негативно відобразився на другому турі виборів президента України та Верховного головнокомандувача" - заявив Андрій Гордєєв.

Як повідомляв "Знай.ua", українці на поточному тижні побачать фільм-розслідування "Гандзюк: системне вбивство". Відомо, що картину покажуть відразу на кількох телеканалах.

Також "Знай.ua" писав, що покійна херсонська активістка Катерина Гандзюк сама підказала слідству, де шукати організаторів її убивства. Саме з цих слів почався цикл сенсаційних подробиць "справи Гандзюк".