Покійна херсонська активістка Катерина Гандзюк сама підказала слідству, де шукати організаторів її убивства.

вбивство Катерини Гандзюк
вбивство Катерини Гандзюк

Про це пишуть ЗМІ з посиланням на перше інтерв'ю Катерини після замаху.

"Пам'ять у людей дуже довга, тому не можна бути стовідсотково впевненим, що ми взагалі говоримо про когось з Херсона. Я майже впевнена, що у замовника в гардеробі висить форма з погонами, можливо, навіть і не одна", - розповідала Катя.

Катерина Гандзюк
Катерина Гандзюк

Популярні новини зараз
Росія готується до масштабного наступу: коли чекати нової атаки Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня
Показати ще

Саме з цих слів почався цикл сенсаційних подробиць "справи Гандзюк". Але чим далі йшло слідство, чим більше подробиць і припущень спливало, тим рідше згадувались слова загиблої: "У замовника в гардеробі висить форма з погонами".

Одна з найбільш імовірних версій слідства свідчить: Гандзюк постраждала, борючись проти незаконної вирубки лісу. Однак ні лісом єдиним живі розкрадачі Херсонщини. І, на жаль, Гандзюк - не перша жертва, яка постраждала в боротьбі проти браконьєрів.

Коли скандал з нападом на Гандзюк набув резонансу, слідом за ним полетіли і слова самої жертви: "Я ментам не довіряю, я з ними розмовляти не буду". Однак, судячи з усього, не довіряла Катя цілком конкретним "ментам", яких і мала на увазі, наполягаючи на тому, що у замовника в гардеробі висить форма з погонами.

Катерина Гандзюк
Катерина Гандзюк

Імовірно, якби слідство спиралося виключно на факти, справа Гандзюк вже давно було б розкрито. Однак втрутилася політика. І замість справжніх замовників українцям почали підкидати кого завгодно, крім тих, кого перед виборами не можна бруднити в крові.

Нагадаємо, в Шевченківський районний суд Києва надійшло клопотання про відсторонення від посади голови Херсонської обласної ради Владислава Мангера, який є підозрюваним в організації вбивства активістки Катерини Гандзюк.

Владислав Мангер
Владислав Мангер

Як повідомляв раніше Знай.ua, активістка і радник мера Херсона Катерина Гандзюк перед тим як її облили кислотою, постійно отримувала погрози.

Також Знай.ua писав про те, що в Херсоні було зірвано продовження сесії міської ради, а також відбулися масові зіткнення.