В Шевченківський районний суд Києва надійшло клопотання про відсторонення від посади голови Херсонської обласної ради Владислава Мангера, який є підозрюваним в організації вбивства активістки Катерини Гандзюк.

Про це повідомила прес-служба суду на офіційній сторінці в Facebook.

Зазначається, що судове засідання по розгляду вищезазначеного клопотання призначено на 13.30 5 березня в приміщенні Шевченківського райсуду Києва.

Раніше повідомлялося, що З'явилася нова інформація про справу вбивства Каті Гандзюк. Так, ініціативна група "Хто замовив Катю Гандзюк?" повідомляє, що в її смерті замішаний керівник Нацполиции Херсонської області Артур Меріков.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Про це стало відомо завдяки повідомленням активістів у соцмережі Facebook.

"Саме Меріков (Москалі - ред.) попередив кримінального авторитета Олексія Левіна про те, що за ним ведеться спостереження і йому краще виїхати. Попередив через батька, вбивцю-рецидивіста Москала-старшого", - повідомляють активісти, які самостійно розслідують вбивство Гандзюк.

За їх інформацією, вже на наступний день після отримання відомостей від Мерікова Левін втік в Домінікану. Про це їм стало відомо з кількох джерел.

"За нашими даними, зараз керівництво Нацполиции збирається відсторонити Артура Мерікова з посади начальника. Його місце з приставкою "в. о." займе його нинішній заступник Микола Цап", - розповідають в ініціативі.

Нагадаємо, у справі Гандзюк з'явився ключовий підозрюваний. Активісти озвучили нові подробиці.

Як повідомляв Знай. ua, в Херсоні повстали проти вулиці в честь Гандзюк. У Херсоні люди вийшли на мітинг проти перейменування вулиці на честь вбитої активістки Катерини Гандзюк.

Знай. ua писав, що Гандзюк раптово помітили на вулицях Херсона. Жителі Херсона вельми здивовані такому рішенню.