Генеральний прокурор України Юрій Луценко заявив про те, що знає прізвище людини, яка замовила напад на активістку Катерину Гандзюк.

Про це він розповів в ефірі одного з телеканалів.

Зокрема, Луценко відзначив, що прізвище замовника буде озвучено публічно, лише коли у слідства буде наявно достатньо доказів для пред'явлення підозри.

"Прізвище буде озвучено тоді, коли слідчий і прокурор матимуть достатньо доказів. Я це прізвище вже знаю", - заявив Луценко.

Популярні новини зараз
ПриватБанк попередив українців про важливе оновлення: що змінилося Астролог побачив у травні "лихо" для України Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

Проте варто додати, що зовсім нещодавно юрист Масі Наєм подав до новоствореного Державного бюро розслідувань заяву на Генерального прокурора через нібито розголошення останнім відомостей досудового розслідування у справі Гандзюк.

Йдеться про заяву Луценка про те, що в справі Гандзюк оголосили підозру ще одному фігуранту. За словами генпрокурора, прізвище нового підозрюваного - Левін, і раніше він вже був судимий за організацію вбивств та розбійних нападів на водіїв в Херсонській області.

Варто відзначити, що жорстокий напад на виконуючу обов'язків керуючого справами Херсонської міськради Катерину Гандзюк стався ще 31 липня. Тоді невідомий облив її сірчаною кислотою. Вона отримала хімічні опіки тулуба, руки та обличчя (більше 35% тіла).

Гандзюк померла в лікарні 4 листопада. Офіційна причина смерті: поліорганна недостатність, хімічні опіки із ураженням 30-39% тіла; напад із використанням хімічної речовини з метою вбивства чи нанесення ушкоджень.

Разом з тим варто відзначити, що в ніч на 22 грудня була затримана одна з фігуранток справи вбивства Катерини Гандзюк голова Олешківської РДА Олена Кравченко-Скалозуб.

"Друг Катерини Гандзюк місцевий політик Олександр Власов повідомив, що вночі затримана голова Олешківської РДА - Олена Кравченко-Скалозуб (на фото з дитиною), яку опоненти (і її чоловіка) називали координаторами вирубки лісу в районі. Зокрема, саме в цьому районі в травні згоріло 600 гектарів лісу - щоб потім зайнятися вирубкою під виглядом санітарної чистки, але трохи перестаралися, і згоріло занадто багато дерев. А ще вона радник голови Херсонської ОДА Гордєєва, який нещодавно нагородив її за хорошу роботу", - йдеться в повідомленні.

За словами журналістки, днями СБУ оголосила, що зараз активно працює над версією, що вбивство Гандзюк сталося з-за її активної позиції з відвертою критикою керівників області по вирубці лісу.

"Щоб не впустити опонентів, Торбін почав працювати кулаками, і почалася бійка, в яку поліція практично не втручалась", - додала П'єцух.

Нагадаємо, на Херсонщині жорстоко побили активіста, який допомагав слідству.

Як повідомляв "Знай.ua", головний підозрюваний у вбивстві Гандзюк втік за кордон.

Також "Знай.ua" писав, що Луценко назвав ім'я ключового підозрюваного у вбивстві Гандзюк.

Хто замовив Катю Гандзюк? Розтягнуте у часі вбивство сколихнуло суспільство і стривожило політиків