Про підозру вже раніше судимому громадянину України Левіну на прізвисько "Москаль-молодший", якого вважають важливим співучасником організації замаху і вбивства Катерини Гандзюк, повідомила прокуратура.

Про це стало відомо завдяки заяві генпрокурора Юрія Луценка, яку він озвучив на брифінгу в Одесі.

Катерина Гандзюк
Катерина Гандзюк

"На сьогодні оголошено ще одну дуже важливу підозру громадянину Левіну, який відомий у кримінальному світі на прізвисько "Москаль-молодший". Цей чоловік був засуджений разом з батьком, батько - довічно. А його син Левін - до 15 років за організацію вбивств та розбійних нападів на території Херсонської області стосовно водіїв на автомагістралях. Загальна кількість доведених убивств - 15 осіб ", - заявив генпрокурор.

Левіна звільнили завдяки "закону Савченко". За версією слідства Левін - це ключова фігура вбивства херсонської активістки.

Популярні новини зараз
Нові правила військового обліку: українців штрафуватимуть без їхнього відома ПриватБанк скасував плату за важливу послугу: до кінця року не візьмуть жодної копійки "Продам місце в черзі": чоловіки штурмують ТЦК, воєнкоми не справляються Українські пенсіонери отримають доплати за стаж: у кого зростуть виплати вже цього літа
Показати ще

вбивство Катерини Гандзюк
вбивство Катерини Гандзюк

"Ми проведемо всі заходи з тим, щоб затримати його по міжнародним дорученнями. Його відсутність не вплине на подальше слідство, яке близьке до юридичної доказ діяльності замовника", - підкреслив генпрокурор.

Варто нагадати, що в понеділок, 3 грудня, Генеральний прокурор України Юрій Луценко в інтерв'ю для одного з українських телеканалів зробив заяву щодо посилення санкцій у зв'язку з введенням воєнного стану в Україні. Про це повідомляють ЗМІ з посиланням на відповідну заяву глави ГПУ. Юрій Луценко вважає військове положення серйозним приводом для введення санкцій відносно російського бізнесу в Україні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що слідство встановило всіх замовників та організаторів вбивства громадської активістки, керуючої справами Херсонської міськради Катерини Гандзюк. Генпрокурор підкреслив, що це справа важлива, враховуючи те, що Гандзюк, яка була відомою громадською активісткою, стала жертвою саме через свою антикорупційну діяльність.

Нагадаємо, справа Гандзюк: СБУ затримала учасника АТО, він благає про допомогу.

Як повідомляв Знай.uа Гандзюк може "забрати з собою в могилу" ще кількох людей.

Знай.uа писав, вже відрізали: батько українського в'язня Кремля б'є тривогу, необхідна підтримка.