У п'ятницю, 30 листопада, в Києві співробітники СБУ затримали колишнього учасника АТО Андрія Наливайка у справі вбивства активістки Катерини Гандзюк.

Про це повідомляють ЗМІ.

Наразі вже відомо, що до столиці хлопець приїхав навідати батька, проте під час прогулянки його затримали співробітники спецслужби. Проте відзначається, що зараз він проходить у справі лише, як свідок.

Разом з тим варто відзначити, що сам хлопець розповів, що фактично відразу ж після приїзду до Києва невідомий хлопець знайшов.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Астролог побачив у травні "лихо" для України На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

"Держава нарешті відплатила мені за Майдан і участь в Українсько-Російської війні за чесну і не змінну позицію. Тільки що прибув до Києва я вийшов з машини і пройшовши кілька кроків до метро, ​​під'їхав чорний джип, з задніх дверей вийшов хлопець показово тримаючи руку за пазухою", - розповів хлопець.

Наливайко відзначив, що відразу ж після зустрічі він спробував втекти, адже не розумів, що перед ним знаходиться правоохоронець. Проте на той момент невідомі особи все ж затримали його та вивезли до лісу, де залякували його та допитували. Вже через деякий час його все ж доставили до центрального апарату СБУ.

"Прийнявши цю особистість злочинця і відчувши загрозу своєму життю я почав тікати, дана особа дістала зброю і погналася за мною погрожуючи нею в досить людяному місці, під ризиком отримати кулю я призупинився і мене поклали на землю. Три людини представили сь працівниками СБУ. З натягнутою шапкою на очі і в наручниках через деякий час я опинився в лісі. Де без адвоката був зроблений допит мене. Тільки до вечора мене доставили на поселення в СБУ на Володимирську і дали підписати заднім числом пам'ятку, де я є свідком", - написав Наливайка.

Також хлопець попросив про підтримку у городян, адже впевнений, що працівникик СБУ виконували лише певне замовлення.

"Адже мої права порушені тільки тому що я відкрито заявляв про крадіжку бюджетних коштів і відкрито називав імена причетних також ставив під сумнів роботу ТСК по Гандзюк яка розглядає питання тільки з власного ракурсу і не чує Херсонців".

Нагадаємо, Гандзюк може "забрати за собою в могилу" ще кількох людей.

Як повідомляв "Знай.ua", один із замовників вбивства Гандзюк зник.

Також "Знай.ua" писав, що волонтер Сініцин розповів, як працюють старі схеми у новій поліції.

Хто замовив Катю Гандзюк? Розтягнуте у часі вбивство сколихнуло суспільство і стривожило політиків