У справі про цинічне убивство херсонської активістки Катерини Гандзюк з'явилася іще одна жертва.

Катерина Гандзюк
Катерина Гандзюк

Про це пишуть ЗМІ з посиланням на повідомлення нардепа Ігоря Луценка у Facebook.

Луценко повідомляє, що на Херсонщині побили громадського активіста — він надав Тимчасовій слідчій комісії, яка розслідує вбивство Гандзюк, важливу інформацію.

вбивство Катерини Гандзюк
вбивство Катерини Гандзюк

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Імені херсонського активіста депутат не називає, однак підкреслює, що його побили битами і він дістав серйозні поранення. Після нападу, за словами Луценка, активіста переховують, адже "у звичайну лікарню йти небезпечно".

Катерина Гандзюк
Катерина Гандзюк

Депутат наголошує, що група активістів, серед яких був і постраждалий, надавали цінну інформацію Тимчасовій слідчій комісії. Соратник постраждалого свідчив ТСК.

"З якихось джерел дізналися, що саме вони надають цю інформацію ТСК, і на них здійснюється тиск місцевої влади. І Павловський попри те, що сидить, через адвокатів передав: треба тиснути на цих свідків", — сказав Луценко.

Варто нагадати, що Ігор Павловський — це колишній помічник депутата Верховної Ради від "Блоку Петра Порошенка" Миколи Паламарчука. Його взяли під варту за підозрою у співучасті у вбивстві радниці міського голови Херсона Катерини Гандзюк.

поліція
поліція

Крім того, за одним з активістів-свідків ТСК стежать кілька машин, проте "не дуже професійно", розповідає Луценко.

"Стеження ведуть представники місцевої організації "Ніхто крім нас". Як правило, так діють, перед тим, як здійснити замах або побиття", — додав депутат у Facebook.

Нагадаємо, новий підозрюваний у справі Катерини Гандзюк, якого слідство вважає ключовою фігурою вбивства херсонської активістки, є помічником депутата Херсонської облради і зараз перебуває в Домініканській республіці.

Раніше Знай.uа писав про те, що про підозру вже раніше судимому громадянину України Левіну на прізвисько "Москаль-молодший", якого вважають важливим співучасником організації замаху і вбивства Катерини Гандзюк, повідомила прокуратура.

Також Знай.uа повідомляв, що слідство встановила всіх замовників та організаторів вбивства громадської активістки, керуючої справами Херсонської міськради Катерини Гандзюк.