Нещодавно у Мінсоцполітики України озвучили думку, що назріла гостра необхідність у прийнятті нового трудового кодексу. Його проект було прийнято у першому читанні парламентом ще в 2015 році, і з того часу в документ помістили безліч правок, проте в Раді, як і раніше, не поспішають виносити його на порядок денний.

Про це пишуть українські ЗМІ.

Читай Знай.ua в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Так, проблема чинного КЗпП у тому, що він абсолютно не відповідає сучасним реаліям і встиг застаріти кілька десятків років тому, так як його було прийнято ще в минулому столітті. Про це розповіла керівник експертно-аналітичного центру рекрутингової компанії HeadHunter Юлія Дрожжина.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

Одним з найочікуваніших нововведень стала збільшена відпустка. Зараз стандартна відпустка в Україні становить 24 дні, більше вона тільки у деяких професіях, наприклад, у шахтарів, вчителів, або ж у багатодітних батьків малолітніх дітей. У законопроекті ж пропонують збільшити її до 28 днів. При цьому, розмір допустимої відпустки за свій рахунок залишиться незмінним – 30 днів у році.

Нагадаємо, відпустка українців зміниться: скільки тепер відпочиватимемо.

Як повідомляв Знай.uа відпочинок в червні: скільки вихідних матимуть українці.

Знай.uа писав, українцям можуть продовжити щорічну відпустку: скільки грітимемося на сонечку.