В причорноморських країнах Східної Європи проходитимуть масштабні навчання НАТО. Російські літаки "проконтролюють повітряну обстановку" над Чорним мoрем через навчання.

Про це заявив начальник прес-служби Південного воєнного округу (ЮВО) Росії Вадим Астаф'єв, пишуть російські ЗМІ.

"Польоти авіації ВКС Росії проводяться на тлі масштабних навчань НАТО, які проходять на території ряду причорноморських держав Східної Європи", - сказав Астаф'єв.

За його словами, літаки дальнього радіолокаційного виявлення (АВАКС) А-50 ВКС Росії здійснили переліт на oдин з оперативних аеродромів, які розташовані в Краснодарському краї. Він також зазначив, що екіпажі А-50 приступили до виконання завдань над чорноморським узбережжям окупованого Криму та Кубані.

російські винищувачі
російські винищувачі

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Він додав, що в повітряному прoсторі над нейтральними водами Чорного моря супровід літака АВАКС А-50 ВКС Росії забезпечують винищувачі Су-27СМ3 об'єднання ВПС і ППО ЮВО.

"Контроль обстановки повітряними засобами дальнього виявлення дозволить не допустити можливих інцидентів за участю цивільних кораблів і повітряних суден, які можуть випадково виявитися в зоні навчань збройних сил країн НАТО", - заявив начальник прес-служби ЮВО РФ.

У травні-червні на території Болгарії, Румунії, Угорщини, Хорватії, Словенії та Північної Македонії проходить серія багатонаціональних і національних навчань, які ініціював північний альянс.

Нагадаємо, у Росії НП, горить бойовий корабель Путіна: "По-перше, це красиво".

Як раніше повідомляв "Знай.ua", корабель Путіна нахабно увірвався в українські води, армія напоготові.

Також Знай.ua" писав про те, що трагедія у Будапешті: в загибелі людей на судні знайшли "український слід".