Спецпредставник Держдепартаменту США з питань України Курт Волкер заявив, що мир на Донбасі буде за умови, якщо російські війська покинуть це територію. І це видно на прикладі Маріуполя.

Відповідний допис Волкер опублікував на офіційній сторінці у соціальній мережі Twitter.

Читай Знай.uа оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

"Цього тижня виповнюється п'ять років, як українські захисники визволили Маріуполь, який відтоді був мирним (за винятком випадків, коли російські війська обстрілювали його, вбиваючи десятки людей). Урок для Донбасу полягає в тому, що, коли російські війська йдуть геть, починається мир", – написав він.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Зазначимо, що у 2014 році, відразу після анексії Криму, на сході України Росія розпочала збройну агресію. Бойові дії тривають між Збройними силами України з одного боку та російською армією і підтримуваними Росією бойовиками, які контролюють частину Донецької та Луганської областей, – з іншого. Офіційно РФ не визнає свого вторгнення в Україну. Водночас Україні надала усі докази перебування втручання армії Росії.

Донбас
Донбас

Від середини квітня 2014 року міськраду Маріуполя було захоплено бандами сепаратистів, а після 9 травня, коли терористи штурмували місцеве управління МВС, місто повністю перейшло під їхній контроль. 13 червня 2014 року українські добровольчі батальйони штурмували позиції терористів і визволили Маріуполь.

Нагадаємо, Зеленський, Путін і Макрон: журналіст розповів, як легко припинити вогонь на Донбасі.

Як повідомляв портал "Знай.ua", Зеленський і Аваков на Донбасі: що відбувається просто зараз.

Також "Знай.uа" писав, Зеленський подарував хворим діткам шанс на життя, українці не пройшли повз: "Виявляється, все можна, якщо не красти і не брехати".