Начальник Генерального штабу ЗСУ Руслан Хомчак заявив, що влітку 2014 року він був готовий підірвати себе гранатою, виходячи з бою з Іловайського котла.

Про це він розповів в інтерв’ю фонду “Повернися живим“.

Читай Знай.uа оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

За словами Хомчака, в боях за Іловайськ він був готовий йти на крайні заходи, в тому числі міг підірвати себе гранатою, щоб не потрапити в полон до бойовиків.

“Ви собі не уявляєте, що б зробили зі мною ті звірі. Я ніколи в житті не розраховував, що я повинен потрапити в полон. І я завжди знаю, що вихід є”, – розповів генерал.

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Руслан Хомчак
Руслан Хомчак

Як відомо, наприкінці серпня 2014 року воїни сил АТО потрапили в оточення під Іловайськом Донецької області. Російські війська і терористи обстріляли коридор, по якому, згідно домовленості, повинні були виходити українські військові. Згідно звіту ГПУ, в боях під Іловайськом окупанти вбили 366 українських бійців. Ще 429 – були поранені, 300 – потрапили в полон.

Нагадаємо, що потрійна ДТП перетворила маршрутку, вантажівку та легковика на купу металу: відео.

Раніше портал "Знай.ua" писав, що кривава сутичка у Львові: імпульсивний пішохід ледь не відправив водія на той світ

Також портал "Знай.ua" інформував, що Львів втратив ще одного хороброго захисника в зоні ООС: країну окутала жалоба.