У Харкові знову з'явиться проспект Маршала Жукова. Рішення про повернення історичної назви проспекту, якому в 2016 році було присвоєно ім'я Петра Григоренка, ухвалено сьогодні, 19 червня, на сесії Харківської міської ради. За проголосували 59 депутатів міськради.

Раніше електронну петицію на офіційному сайті Харківської міськради з проханням повернути назву проспекту Маршала Жукова підписали 5 587 тис. харків'ян. Після цього було вирішено винести це питання на розгляд сесії міськради.

Читай Знай.ua у оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

"Ми повертаємо проспекту його історичну назву і розглядаємо маршала Жукова виключно як воєначальника, який визволяв Україну, зокрема Харків, і Європу від нацистських загарбників, – сказав під час сесії мер Харкова Геннадій Кернес. – Що стосується громадської думки, то воно відображено у петиції". Крім підписів під електронною петицією, в мерію з таким же проханням надійшли особисті звернення жителів міста.

За словами Євгена Мураєва, ОПОЗИЦІЙНИЙ БЛОК, під відповідними заявами в цілому підписалося близько 45 тисяч громадян.

Популярні новини зараз
Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно Чужі борги можуть стати вашою проблемою: "Нафтогаз" дивує українців "сюрпризами" Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок
Показати ще

"45 тисяч зібраних підписів на підтримку цього питання є надзвичайно важливим. Чому? Тому що політика, яку влада показово проводила останні п'ять років, була спрямована на те, щоб позбавити наш народ історичної гордості, щоб переписати історію. Тому що слабким народом легше керувати. Вибудовуючи зовнішнє управління, їм потрібно було, щоб ми перестали гордитись нашими героїчними предками. Ми цього не допустимо!" – сказав Євген Мураєв.

Нагадаємо, що Жуков спровокував у Харкові новий скандал: одіозного депутата окропили зеленкою, вкрав "тренд" Ляшка

Раніше портал "Знай.ua" писав, що жертви побоїща за "головну родзинку" Харкова отримають величезні компенсації: "Ми хотіли врятувати місто"

Також портал "Знай.ua" інформував, що у Харкові з'явилося унікальне дерево: зарядку "в дупло" - і ти на зв'язку