Помер журналіст із Черкас Вадим Комаров, який тривалий час перебував у комі після жорстокого нападу.

Про це повідомив голова Національної спілки журналістів Сергій Томіленко в соцмережі, - пише "politeka".

"Сьогодні уночі помер черкаський журналіст Вадим Комаров, жорстоко побитий у центрі Черкас 4 травня. Від часу нападу Вадим був без свідомості, перебував у стані коми", - написав він.

Томіленко підкреслив, що це було саме вбивство і всі колеги загиблого переконані, що причиною стала саме професійна журналістська діяльність Комарова. Журналісти зазначають, що Комарову не раз поступали погрози з боку політиків, яким він був "незручний".

Популярні новини зараз
3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

"Він був незручним для багатьох місцевих політиків. Ставив незручні питання про корупцію в Черкасах, порушував резонансні теми", - пояснив Томіленко.

Він додав, що НСЖУ продовжує наполягати на проведенні спеціальних парламентських слухань з питань фізичної безпеки журналістів та свободи слова.

"Продовжуємо вимагати реального, а не декларативного, захисту прав українських журналістів! Чергове вбивство журналіста в Україні. Після демонстративно убитого в центрі Києва Павла Шеремета, сумний список поповнюється новим прізвищем", - заявив голова Національної спілки журналістів.

Нагадаємо, батько загиблої херсонської активістки Катерини Гандзюк звернувся до президент Зеленського.