В Європі ціни на природній газ від початку року впали на 50%. Наразі блакитне паливо там коштує близько $110-120 за тис. куб. м. Така ситуація склалась тому, що попит в несезон на природний газ незначний.

Низькі ціни триматимуться ще близько місяця. А по мірі наближення опалювального сезону будуть зростати. До опалювального сезону готується не тільки український НАК "Нафтогаз", але і ключові постачальники природного газу в Європі. Зростатимуть відповідно обсяги закупівель, а разом з ними і ціна, пише Новий Формат.

ціна на газ
ціна на газ

Керівник підрозділу по фінансовому аналізу корпорацій інвестиційно-консалтингової групи ICU Олександр Мартиненко розповів, за якими цінами буде закуповувати газ Україна, і що буде з платіжками.

Читай Знай.ua у оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки "Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

За словами експерта, минулого року в опалювальний сезон ціна на природний газ була в районі $300 за тис. куб. м. Взимку 2019-2020 роки вона буде нижче. Тим не менш, це не означає, що платіжки для населення стануть більш щадними.

газ
газ

Нагадаємо, українці кілька місяців платили за газ більше ринкової ціни.