Кабінет міністрів змінив механізм формування ціни на газ для населення. таким чином уряд змусив "Нафтогаз" максимально, наскільки це можливо, знизити вартість блакитного палива для українців.

Відповідну постанову Кабінету мунустрів оприлюднили у виданні "Урядовий кур'єр" у вівторок, 12 червня.

Читай Знай.ua в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Уряд зобов'язав "Нафтогаз України" при встановленні ціни на продаж газу населенню вибирати мінімальне значення з чотирьох запропонованих:

Популярні новини зараз
Карткою – 10 грн, готівкою – 15: в Україні знову підвищують ціни на проїзд Українцям пообіцяли зробити життя трохи простішим: понад 10 тис грн на людину Нові тарифи на газ в Україні: скільки він коштуватиме до квітня 2025 року Довідку можна викидати: чоловіків огорошили новим правилом
Показати ще
  1. - Середня вартість імпортного ресурсу, що склалася в процесі його митного оформлення (за підсумками місяця, що передує місяцю поставки населенню, публікується Міністерством економічного розвитку і торгівлі).
  2. - Середньозважена ціна місячного ресурсу газу для газового місяця продаж/поставки за підсумками електронних біржових торгів на Українській енергетичній біржі до початку цього газового місяця.
  3. -Середня арифметична ціна продажу "Нафтогазом" газу промисловим споживачам (за умови передоплати до місяця постачання газу), яка діяла в газовому місяці, що передує місяцю продажу населенню.
  4. - Ціна, розрахована за раніше затвердженою формулою вартості газу по спецзобов’язаннях (ПСЗ).

Нагадаємо, військовим пенсіонерам перерахують пільги післявиходу на пенсію за вислугу років.

Як повідомляв портал Знай.ua, українцям розповіли розповіли, який обрати лічильник газу для економії ресурсів та збереження сімейного бюджету.

Також Знай.ua писав про те, що як українцям нарахують літні субсидії та хто їх отримає.