Витрати на блакитне паливо для приготування їжі та опалення в нашій країні відбирають левову частину сімейного бюджету. Тому для українців є дуже важливим питання економії газу. Для цього експерти рекомендують встановити лічильники.

Про це пише "Домашні фінанси".

Читай Знай.ua в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

За словами експертів, сума, сплачена за показниками лічильника, завжди менша, ніж за середніми показниками, які нараховують за тарифом, тому що ви платите тільки за спожиті вами ресурси.

Як же обрати газовий лічильник

Популярні новини зараз
Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким
Показати ще

Споживачі зазвичай використовують чотири види газових лічильників:

мембранні (діафрагмові),

ротаційні,

турбінні газові лічильники,

вихрові витратоміри.

Вибір потрібної моделі залежить від кількості газових приладів, що перебувають у використанні. Кількість газу, що вимірюється лічильником, визначається за його номінальною пропускною здатністю. Наприклад, пропускна здатність газового лічильника з маркуванням G-1, 6 становить від 1,6 до 2,5 м3 газу. Відповідно, лічильник з маркуванням G-2, 5 розрахований на 2,5-4 м3, G-4, відповідно, пропускає 4-6 м3 газу та і т.д. З’ясувавши витрату газу за годину використання обладнання в технічному паспорті, можна розрахувати загальну витрату газу і тип газового лічильника.

Наприклад, ті, хто активно використовують блакитне паливо для приготування їжі і витрати становлять близько 1 м3 газу на годину, можуть обрати прилад з маркуванням G-1, 6. Якщо плюс до плити ви користуєтесь ще й газовою колонкою, то варто встановити лічильник типу G-2, 5.

Нагадаємо, українцям пояснили, у кого немає шансів отримати субсидію.

Як повідомляв портал Знай.ua, економісти підрахували, на що українці витрачають свій сімейний бюджет найбільше.

Також Знай.ua писав про те, що в Нафтогазі повідомили про подешевшання блакитного палива у липні.