Президентський законопроект про незаконне збагачення передбачає кримінальну відповідальність та позбавлення волі до 12 років. В АП пояснили, за які збитки державі будуть саджати і на який термін.

Кримінальна відповідальність наступатиме, лише коли розмір збитків держави сягатиме 11,5 млн грн, і в особливих випадках буде каратися позбавленням волі до 12 років. Про це заявив заступник глави Адміністрації Президента України Руслан Рябошапка під час брифінгу.

"Кримінальна відповідальність буде наступати лише тоді, коли розмір заподіяної державі шкоди є значним. Ми свідомо пішли на збільшення цього розміру до 12 неоподатковуваних мінімумів - це на сьогодні становить близько 11,5 млн грн, або 380 тис. євро", - зазначив Рябошапка.

Руслан Рябошапка

Це було зроблено для того, щоб не відволікати антикорупційні органи дрібними справами, пояснив Рябошапка. Він також пояснив, що санкція за незаконне збагачення в особливо великих розмірах передбачає позбавлення волі на термін від 5 до 8 років і навіть до 12 років - в особливих випадках.

А ті справи, в яких фігурує незаконне збагачення на суму від понад 30 тис. євро до 380 тис. євро, будуть розглядатися в порядку цивільної процедури зі стягненням в дохід держави необґрунтованих активів.

Варто зазначити, що законопроект про незаконне збагачення дозволяє конфіскацію за старими справами НАБУ і САП.

Нагадаємо, Зеленський збирається завдати нищівного удару по бізнес-партнеру Порошенка Ренату Ахметову та скасувати скандальну аферу "Роттердам +".

Популярні новини зараз
Бронювання не захистить: кого можуть мобілізувати прямо з ТЦК Поки країна воює, син голови Одеського ТЦК Юрія Пуйка відпочиває в Туреччині та отримує пенсію "заднім" числом Віталій Сухович: у найбагатшого лісника знайшли мільйони доларів "Покинув, два роки шлявся, обжимався...": Оля Цибульська розповіла, що сталося з Винником
Показати ще

Як повідомляв портал Знай.ua, Зеленський змінить закон про незаконне збагачення.

Також Знай.ua писав, у Зеленського прокоментували нічний візит Пінчука в АП.