Як відомо, українцям надали можливість перерахувати свої квитанції за газ за жовтень 2018 року, а також трохи зменшити суму виплати.

Заступник начальника департаменту енергоефективності НАК «Нафтогаз України» Олексій Хабатюк пояснив, як це правильно зробити, передає «Хвиля».

оплата за газ

Отже, читайте докладне керівництво про те, як можна зменшити суму у платіжці.

1. Зверніться до газсбуту з вимогою провести перерахунок за газ за жовтень.

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

2. Надішліть скаргу в Національну комісію про порушення ліцензійних умов газсбутом/облгазом.

3. Оплатіть рахунок за газ у тій сумі, яка не оспорюється.

Тут ви знайдете зразок листа-вимоги про перерахунок плати за газ за жовтень.

Скаргу можна надіслати на електронну адресу box@nerc.gov.ua, звичайною поштою або кинути в ящик Нацкомісії по цьому посиланню.

квитанції за газ

Уточнимо, що аргументувати свої дії можна за допомогою положення Правил постачання природного газу, Закону України «Про Національну комісію, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики і комунальних послуг» і положення Типового договору про постачання природного газу побутовим споживачам.

Нагадаємо, що тарифи на тепло для населення України зростуть на 15,9% – 19,8% відповідно з новою ціною на газ, підвищеної урядом з 1 листопада на 23,5% в рамках домовленостей з Міжнародним валютним фондом (МВФ).

Як повідомляв портал Знай.uа, значну частину населення України в цьому опалювальному сезоні відріжуть від субсидій, а монетизувати будуть далеко не всі. Так, зараз уряд розробляє систему повернення "живих грошей" українцям, які в минулі сезони заощадили субсидії.

Також портал Знай.uа писав, що жителям Києва потрібно готуватися до нового комунального удару. Вже через місяць, з приходом нового року, знову піднімуть тарифи. Відповідний проект розпорядження розміщений на сайті відомства. Документ набуде чинності з 1 січня 2019 року.