В Україні незабаром можуть змінити порядок розлучення подружніх пар, у яких є малолітні діти.

Відповідний проект закону 24 червня опублікованли на сайті Мінсоцполітики. Однак чиновники переконані, що документ також мають обговорити та узгодити громадські діячі.

Читай Знай.ua в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Новий законопроект має на меті вирішити низку проблем і конфліктних ситуацій, що виникають між батьками.

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Астролог побачив у травні "лихо" для України Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору
Показати ще

Все через нотаріуса

У цій частині автори документа пропонують наділити останніх правом вказувати в нотаріально завіреному договорі (його можна подавати до суду разом із заявою про розлучення) не тільки розмір аліментів, як зараз. Але ще й дані про те, з ким буде проживати дитина, хто має право приймати рішення щодо його лікування, освіти, утримання і т.д. Зараз частина цих даних (місце проживання і умови виховання) можуть виписуватися в угодах без нотаріального засвідчення.

гроші

Адже зараз, розглядаючи такі справи, в більшості випадків лише стають учасниками акту помсти з боку одного з батьків.

Також новий закон змусить суддів прислухатися і до вербальних думок дітей. Вік вирішального значення при цьому не має: головне, щоб дитина могла висловити.

Нагадаємо, Едгар Камінський розповів подробиці свого розлчення зі співачкою.

Як повідомляв раніше Знай.ua, Ані Лорак, яка важко пережила розлучення, засвітилась з новою пасією.

Також портал Знай.ua писав, що відомого російського шоумена Євгена Петросяна помітили в дудинку Степаненко після їхнього гучного розлучення.