Відомий бізнесмен Артемій Сурін на своїй сторінці в Instagram розповів про кричущий поведінці прикордонників у Борисполі у відношенні до туристу з Пакистану. Так, він поділився, що відомого пакистанського дизайнера і бізнесмена? який любить подорожувати, але може дозволити собі це толькораз в рік, добу без причини протримали в аеропорту. Сам Джаф назвав цей короткий "вояж" в Україну "одним з найгірших днів в своєму житті".

Читай Знай.uа у оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Аеропорт "Бориспіль"
Аеропорт "Бориспіль"

"Злість і сором, відчуваєш зараз або як "зустрічає" іноземців Україна. Знайомтеся, це Джаф з Пакистану. Йому 42 роки, живе в столиці Ісламабаді. Інтелігентна, ерудована, освічена людина. Чудово говорить англійською і ще 3-х мовах. Джаф - веб-дизайнер. 31 травня цього року Джаф прилетів в аеропорт Борисполя. На прикордонному контролі, побачивши його Пакистанський паспорт, офіцер сказав йому "чекати". Потім викликав старшого по рації. Його відвели в якусь тісну кімнату. Кілька годин він просидів там. Ніхто, при цьому, нічого йому не пояснює. В кімнаті природно не було води, не кажучи вже про їжу. Через кілька годин почався допит", - повідомив Артемій Сурін.

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Пакистанець говорив, що у нього було відчуття "ніби він злочинець". Прикордонники перерахували гроші, переглянули документи. Все це записувалося на камеру. Потім вони пішли з його паспортом, залишивши сидіти в цій тісній кімнаті. Джаф розповів, що:

"Пройшло 12 годин. Ніхто нічого не пояснював, коли я намагався, щось запитати, прикордонники або не говорили по-англійськи, а в рідкісному випадку відповідали, що "потрібно чекати поки "nachalstvo" (начальство) вирішить".

Повідомляється, що Джаф написав про те, що відбувається в Facebook і заявив, що в Пакистані моментально почали реагувати на ситуацію, люди обурювалися таким ставленням. Інформація навіть дійшла до самого президента Пакистану.

Протримавши більше доби в "Борисполі" в кімнаті для затриманих, а потім і в залі очікування - депортували його геть з формулюванням "не може подтвердити мета запланиированного перебування в Україні". Більш того, його попросили підписати документ, який був складений українською мовою, а Джаф не розумів, що саме там написано. На прохання перевести йому хоча б у загальних рисах, він почув відповідь: "Обурюватися будеш в Пакистані"

"Квиток назад в Пакистан йому довелося купувати самому. У підсумку "вояж" в Україну, а точніше в "кімнату-мавпятник" Борисполя - обійшовся йому в 2,000$", - розповів Сурін.

Джаф досі вважає, що Україна чудова країна, просто йому в цей раз не пощастило. Примітно те, що з ним на борту в Україну летів і 70-річний доктор медицини з Бангладешу і з ним вчинили так само.

Нагадаємо, в аеропорту "Бориспіль" застрягли українці, які вже довгий час не можуть вилетіти до Харкова.

Як повідомляв портал Знай.uа, Brussels Airlines призупинить виконання рейсів Київ-Брюссель на зиму.

Також портал Знай.uа писав, що у Києві тимчасово закриють аеропорт "Київ". А всі рейси прийматиме аеропорт "Бориспіль".