День Петра і Февронії

8 липня відзначається народно-православне свято День Петра і Февронії. В цей день віруючі вшановують пам'ять князя Петра і княгині Февронії, Муромських чудотворців. Святі здавна вважаються покровителями родинного вогнища, зберігачами подружнього кохання.

Читай Знай.uа в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

З подружжям були пов'язані деякі прикмети цього дня. Наприклад, вважалося, що якщо купець на Петра і Февронію відпрацює весь день у крамниці пліч-о-пліч з дружиною, це принесе його родині благополуччя.

Також наші предки помічали: якщо свині і миші починають їсти сіно — покіс буде худий; про це ж свідчив достаток кашки на луках.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

День сім'ї

В Україні 8 липня відзначають світле свято - День сім'ї. Це свято досить молоде, його відзначають щороку з 2012 року.

Указ Президента "Про відзначення в Україні деяких пам'ятних дат і професійних свят" було підписано 30 грудня 2011-го. Цю дату відзначають тільки в Україні. У світі ж є День сім'ї, який більшість країн відзначає 15 травня – цю дату встановлено Генеральною Асамблеєю ООН ще в 1993 році.

Іменини в цей день

Василь, Давид, Денис, Костянтин, Петро, Семен, Федір.