8 липня православна церква шанує благовірного князя Петра і княгиню Февронію, Муромських чудотворців і святих, які вважаються покровителями сім'ї та шлюбу.

День Петра і Февронії 8 липня: історія

Майбутній правитель Муромського князівства Петро захворів проказою і лікарі не могли позбавити його від хвороби. Уві сні йому відкрилося, що його здатна зцілити лише дівчина на ім'я Февронія. Коли її привели до Петра, він закохався з першого погляду. І Февронія погодилася стати його дружиною. Після того як вона вилікувала Петра, вони зіграли весілля.

Читай Знай.uа в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Церква канонізувала Петра і Февронію в 1541 році. На Русі було прийнято молитися святим про благополуччя в родині. Свято Петра і Февронії вважається альтернативою католицького дня святого Валентина.

Популярні новини зараз
Обличчя заросло волоссям: 26-річна африканка раптово перестала голитися і отримала вау-ефект "Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня
Показати ще

День Петра і Февронії 8 липня: традиції

Зазвичай у цей день християни проводять богослужіння в церквах. У свою чергу подружжя моляться святим Петру і Февронії про сімейне благополуччя, що вступають у шлюб просять благословення. Також віруючі здійснюють паломництво у Свято-Троїцький жіночий монастир у Муромі, де зберігаються мощі святих Петра і Февронії.

Наголошується, що багато закоханих пар укладають шлюби або влаштовують заручини саме сьогодні. Наші предки вірили, що такі сім'ї завжди будуть жити щасливо. Закохані і незаміжні дівчата знають, що 8 липня на землі панують магічні сили. Так, на Петра і Февронію прийнято ворожити на суджених і робити любовні привороти.