Одеський національний медичний університет у 2019 році не отримає жодного місця за державним замовленням.

Причиною того, що популярний медуніверситет залишився без бюджетних місць в Міністерстві охорони здоров'я називають відсутність "офіційного легітимного звернення" від закладу вищої освіти. Про це пише Освіта.ua.

МОЗ вже передало Міністерству освіти пропозиції медичних університетів щодо обсягів державного замовлення в 2019 році. Йдеться про максимальну кількість місць, яку може забезпечити кожен заклад вищої освіти.

"На початку червня внаслідок сутичок біля Одеського національного медичного університету постраждали 28 людей. Пізніше в.о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун повідомила, що Одеський національний медичний університет захоплений рейдерами, а заклад освіти саботує рішення Міністерства охорони здоров’я", – йдеться в повідомленні.

Мене завжди дивувало, що у ректорів українських університетів кабінети виглядають більш вражаюче, ніж у мерів міст чи...

Популярні новини зараз
ПриватБанк попередив українців про важливе оновлення: що змінилося Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще
Geplaatst door Уляна Супрун op Dinsdag 4 juni 2019

Як пише Odessitua, в університеті вже довгий час переважає неспокійна обстановка. Упродовж року студентам не виплачували вчасно стипендії, а співробітникам – зарплати.

Як повідомляють місцеві видання, університет фактично захопили прихильники колишнього ректора Валерія Запорожана. Після того, як його звільнили з посади у 2018 році, МОЗ призначив на посаду виконувачку обов’язків ректора Владлєну Дубініну.

Нагадаємо, 3 червня невідомі увірвалися до будівлі Одеського національного медичного університету й силою намагалися перешкоджати проведенню позачергового засідання Наглядової ради ОНМедУ. При тому вони використовували сльозогінний газ і таким чином зірвали засідання ради.

Як повідомляв портал Знай.ua, у грудні 2018 Одеський медуніверситет фактично захопили прихильники колишнього ректора.

Також Знай.ua писав, відомий Харківський вуз обчистили іноземці