Апеляційний суд визнав невинним чоловіка, який обізвав мера міста Тетіїв, що на Київщині. Суд визнав той факт, що слово "г*ндон" є синонімом до опису людини, яка "розповідає фантастичні речі" і походить від прізвища французького письменника-фантаста Іви Гандона.

Читай Знай.uа оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

У квітні 2019 відбулося громадське зібрання з приводу зариблення річки Роська держпідприємством "Сервіс" за ініціативою Тетіївської міськради. Зібрання проходило на вулиці і громадяни висловлювали свою незгоду з діями міського голови. Один з присутніх - Ігор Савлук, - вказав на міського голову Руслана Майструка, і заявив, що "такі Гандоны пишуть неправду" (на відео з 25 хвилини)

Тетіївський суд визнав Савлука винним і виписав штраф. Однак, потім чоловік звернувся до апеляційного суду Києва та довів, що обізвавши мера, він його не образив. 3 червня суд закрив справу у зв'язку з відсутністю події і складу адміністративного правопорушення.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Про це розповідає Роман Коротя на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook.

"Адвокат і партнер ЮК "Майоров, Нерсесян і партнери" Коротя Ганна виграла суд та довела, що слово "Гандон" висловлене у бік особи, не є нецензурною лайкою і не може бути підставою для притягнення до відповідальності, а є лише характеристикою особи, що розповідає фантастичні речі."

В коментарях українці регочуть щосили:
"Правильно, г*ндон - стан душі", "Я плачу", "Геніально", "Знімаю капелюха", "Відправлю копію поштою в раду Києва, нехай читають", "Це просто сценарій для епізоду серіалу про суд і адвоката", "Вищий пілотаж".

Нагадаємо, що в Одесі закрився головний судовий процес останніх років: мер Геннадій Труханов повністю виправданий

Раніше портал "Знай.uа" писав, що блогер Олексій Голобуцький: виправдувальний вердикт для мера Одеси Труханового - несподіванка для Саакашвілі і Кивана

Також портал "Знай.uа" повідомив про заворушення в одеському суді: Саакашвілі зламав руку літній жінці, - ЗМІ