Українська гривня піднялася з передостаннього на п'яте місце з кінця в списку найбільш недооцінених валют у оновленому Індексі Біг-Мака. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на рейтинг видання The Economist за липень 2019 року.

Як повідомляє видання, Біг-Мак коштує в Україні 57 грн, в той час як в США - 5,74 доларів. Таким чином, курс української валюти недооцінений на 61,3% в порівнянні з фактичним обмінним курсом 25,65 грн / долар, а курс за купівельною спроможністю повинен бути на рівні 9,93 грн / долар.

Читай Знай.ua у оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

У 2018 році за Індексом Біг-Мака українська валюта була недооцінена на 69% і займала перше місце в рейтингу, а в січні 2019 року українська гривня посіла друге місце в списку найбільш недооцінених валют - курс української валюти був недооцінений на 65,2%.

В останню п’ятірку валют у цьому місяці також увійшли грошові одиниці, Росії, Малайзії, ПАР і Румунії.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

economist.com

Переоціненою валютою є тільки швейцарський франк. У цій країні Біг-Мак коштує на 14,0% дорожче, ніж в США.

economist.com

У 1986 році видання The Economist розробило Індекс Біг-Мака. Суть методології розрахунку індексу базується на теорії паритету купівельної спроможності (ПКС), по якій валютний курс повинен зрівнювати вартість кошика товарів (в цьому випадку бургера) в різних країнах.

Нагадаймо, що курс долара в України поб'є рекорд

Як повідомляв портал Знай.uа, ПриватБанк стривожив українців дивною заявою

Також Знай.uа писав, що долар і євро в Україні впали до мінімуму