В Україні пенсії підвищуватимуть ще кілька разів. Так, чергове підвищення мінімальних виплат анонсовано на грудень 2019 року. І це не всі зміни, які відбудуться у виплатах українців.

Читай Знай. ua в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Всі мінімальні виплати, які прив'язані до суми прожиткового мінімуму, будуть переглядатися двічі в рік – 1 липня та 1 грудня. Мінімальна пенсія у грудні зросте до 1638 гривень. Також очікується ще одне підвищення пенсійних виплат у січні 2020 року, але воно торкнеться військових пенсіонерів – їм підвищать пенсії на 25%.

Так, віце-прем'єр Павло Розенко зазначив, що в березні 2020 року відбудеться ще один автоматичний перерахунок пенсійних виплат. При цьому на даний момент складно спрогнозувати, на скільки зростуть пенсії, адже це залежить від державного бюджету, який ухвалюють восени.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Крім того, в Пенсійному Фонді України розповіли, як будуть нараховуватися виплати тим, хто вийшов на пенсію недавно або тільки збирається. Формула проста: П=Зп*Кс.

тобто, офіційна заробітна плата застрахованої особи буде множитися на коефіцієнт страхового стажу і таким чином буде обчислюватися сума пенсійних виплат.

За 2019 рік пенсії збільшувалися в таких категорій, як пенсії по інвалідності піднялися на 20% і зараз складають 2402 гривні. Пенсії по втраті годувальника – на 18%, ця категорія отримує 2661 гривню. Середня пенсія в Україні за 2019 рік тепер становить 3009 гривень.

Нагадаємо, затверджено новий показник для пенсій.

Як повідомляв Знай. ua, як жорсткі закони перетворюють українців на заручників.

Також Знай. ua писав, що Кабмін змінив ключовий показник для пенсій.