Дуже часто українці стикаються з обманом супермаркетах. Нерідкими виявляються випадки продажу простроченного товару, або неякісного, або навіть зіпсованого. Але, жителів Києва чекав новий сюрприз - чергова шахрайська схема від працівників АТБ, яка може залишити буквально без копійки.

Супермаркет АТБ
Супермаркет АТБ

Кричущим випадком поділилася мешканка столичної Борщагівки в одній з популярних спільнот житлового масиву в соціальній мережі Facebook.

Читай Знай.uа у оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

"Купуючи продукти в АТБ, будьте уважні , у них зараз на всіх цінниках акція , але дуже дрібним шрифтом написано, що вона з 20 числа, як би тільки 14, вони чудово цим користуються, при мені безліч людей повертали товар, принципово не хотіли брати через хитрощі даної мережі, на всі обурення покупців відповідали: "Ми не винні, це все керівництво". Не приємно і гидко" - поскаржилась дівчина.

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Супермаркет просто користується тим, що покупець часто не дивиться на ціннику нічого, крім ціни і, відповідно, не бачить, що акція стартує тільки через тиждень. Спокійнісінько взявши товар, клієнт відправляється на касу, де його чекає сюрприз. Особливо, якщо таких "акційних" товарів він взяв декілька.

В коментарях розгорілася справжня дискусія:

"АТБ - дно, бував в АТБ біля маєтку це взагалі днище в квадраті...
Я в цій мережі дуже вибірково купую товари.", "Це у всіх магазинах так і не факт, що акція таки працює", "так, вони так роблять постійно. Хитрий маркетинговий хід. Не всі повертають. Хтось не помічає, не заглядає в чек, комусь дуже треба", "В АТБ, купувати продукти взагалі не можна! Давно відомо!".

Зазначимо, що згідно з українським законодавством, такий інцидент можна назвати порушенням, адже ціна за товар повинна стояти актуальна. Відповідно до статті 655 Цивільного кодексу України, за договором купівлі-продажу продавець зобов'язується передати товар у власність покупцеві, а покупець приймає або зобов'язується прийняти цей товар і сплатити певну грошову суму. У статті 691 ЦК зазначено, що покупець зобов'язаний оплатити товар за ціною, встановленою у договорі купівлі-продажу. Отже, грошова сума – ціна – є умовою договору, яка вам відома та на яку ви погоджуєтеся. Тобто, покупець має право платити ту ціну, яка вказана на ціннику.

Проте, мережа АТБ зробила хитрий хід, дрібним шрифтом написавши, що ціна буде актуальною в майбутньому.

Нагадуємо, що минулого тижня стався конфлікт між охоронцями одного з супермаркетів Харкова і покупцем.

Раніше портал “Знай.ua” повідомляв про те, що у Харкові затримали експедитора одного із супермаркетів, який намагався вкрасти упаковку цукерок.

Також “Знай.ua” повідомляв про те, що охорона одного з харківських супермаркетів викрила чоловіка, який довгий час крав з магазину ковбасу.