У понеділок, 22 липня, в Україні очікується дощова і освіжаюча погода. На клімат вплине скандинавський циклон Theo, який, незважаючи на велику відстань, зачепить більшість областей нашої країни.

На своїй сторінці в Facebook синоптик Наталка Діденко повідомила, що 22 липня в Україну прийде атмосферний фронт.

Читай Знай.uа в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

"Атмосферний фронт у понеділок обумовить в західних і північних областях України короткочасні дощі, місцями з грозами. Під час гроз дощ може посилитися. Фронт поступово переміщується на схід, південний схід, тому завтра ввечері опади досягнуть Одеської області та центральних областей, крім Дніпропетровщини. На Сході і на більшості територій Півдня в понеділок буде переважати суха сонячна погода", - написала синоптик.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову В Україні пенсії рахуватимуть за однією формулою: у кого виплати будуть більше 10 тисяч Чужі борги можуть стати вашою проблемою: "Нафтогаз" дивує українців "сюрпризами"
Показати ще

За словами Діденко, в понеділок рівень тепла не дуже зміниться, а похолоднішає відразу після випадання опадів.

"Температура повітря 22 липня істотно не зміниться, вдень +25… +30, на Заході +23… +28, на Півдні та Сході плюс більшість центральних областей очікується +28… +33 градуси. Проте на крайній півночі вже подме прийдешнє похолодання, в північних районах Чернігівщини і Київщини завтра +23… +25 градусів", - уточнила експерт.

У Києві 22 липня, згідно з прогнозом Діденко, будуть короткочасні дощі, грози. Температура повітря вночі +15… +19 градусів, вдень +25… +27 градусів.

Нагадаємо, що в українських Карпати на горі Піп Іван посеред літа випав сніг з дощем.

Як повідомляв портал Знай.uа, у Києві пройшла сильна злива. Фото і відео наслідків стихії тут же почали з'являтися в мережі.

Також портал Знай.uа писав, що в Одесі на пляжі в мікрорайоні Лузанівка відпочиваючі спостерігали смерч.