Всесвітній день китів і дельфінів

Кожен рік в цей день відзначають Всесвітній день китів і дельфінів. Свято заснували в 1986 році. Тоді Міжнародна китобійна комісія після 200 років нещадного винищення ввела заборону на китовий промисел. Заборона діє і зараз. А значить і полювання на китів, і торгівля їх м'ясом заборонені у всьому світі. І все ж це не єдина загроза для них. Кити, дельфіни та інші морські ссавці можуть зникнути через відлов для океанаріумів, цирків і дельфінаріїв. Тому це не тільки день захисту китів, але і всіх ссавців моря і океану. Кожен рік в цей день проходять різноманітні акції та демонстрації в їх захист різними природоохоронними групами і організаціями. Екологи об'єднуються і присвячують день захисту цього виду.

День революції 1952 року в Єгипті

Липнева революція — поширена назва революційного перевороту в Єгипті 1952 року, яка поклала початок національно-визвольної революції. В цей день в Єгипті офіційно відзначають річницю цієї революції. День вважається вихідним і національним святом. Революція пройшла в обстановці підйому національно-визвольного руху після Другої світової і під час того, як британський імперіалізм на Близькому Сході був ослаблений.

Читай Знай.ua у оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Популярні новини зараз
Дощі, грози і навіть заморозки: шашлик на Великдень доведеться відкласти, синоптики попередили про негоду Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"
Показати ще

Православні свята:

  • День пам'яті преподобної Євфросинії, в миру Євдокії, великої княжни Московської.
  • Преподобного Акакія Синайського.
  • Преподобного Фоми, Малеїна.
  • Святкування Влахернської ікони Божої Матері.

Антоній Громоносец

У цей день православна церква відзначає пам'ять преподобного Антонія Печерського. У цей день наші пращури особливу увагу приділяли грому. Якщо він звучить у середу чи п'ятницю, то це обіцяє хороший улов риби. Якщо грім різкий, то дощ буде тихим, а якщо лункий – готуйтеся до зливи. Також був день ряски. Вважалося, що там, де її найбільше, водяться русалки. В цей день її збирали вилами і давали птахам, як їжу.

Народні прикмети на 23 липня

Іменини в цей день

Олександр, Антон, Георгій, Данило, Леонтій, Петро

Як повідомляв портал Знай.ua фінансовий гороскоп на серпень 2019 для всіх знаків Зодіаку показав, хто отримає казкові гроші і грандіозний кар'єрний успіх. Кому пощастить в останній місяць літа розповідає знаменитий астролог Павло Глоба.

Нагадаємо, любителів пікніків попередили, що цього літа кліщів буде більше, ніж зазвичай. Завдяки погодним умовам, які забезпечують ідеальні умови для кровососів. Це означає, що підвищується ризик контакту з кліщем. Лікарі сказали, як себе гарантовано захистити.

Також Знай.ua писав, які дні стануть справжнім пеклом, особливо для метеочутливих людей у 2019 році. Став відомий повний календар магнітних бур на другу половину року.