У цей день православна церква святкує «Собор Архангела Гавриїла». Інші назви свята: «День Архангела Гавриїла», «Гаврило», «Гавриїл», «Степан Савваіт». Якщо жито до цього дня вже достигло, селяни робили зачин жнив.

Вважається, що привід, щоб святкувати Собор Архангела Гавриїла, це дата освячення храму. Його спорудили в Константинополі в ім'я Архангела. Його шанують як одного з 7 архангелів, служителя Божественної Всемогутності. Про нього кілька разів згадується в Біблії, як про Божого вісника. Він же надихнув Мойсея при написанні Книги Буття, пророкові Даниїлу сповістив про долю єврейського народу, а Діві Марії, що вона стане матір'ю Сина Божого.

Читай Знай.ua у оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Чого не можна робити 26 липня

Ходіть обережніше, якщо три рази спіткнетеся, коли будете переступати поріг, то це дуже погана прикмета і краще з дому не виходити. Сьогодні також не можна працювати. Це повір'я походить від того, що наші предки вважали, що Гавриїл завідує громами і може спалити копицю, якщо працювати.

Популярні новини зараз
Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок
Показати ще

Народні прикмети на 26 липня

Приказки і прикмети

  • Якщо протягом дня 26 липня суха погода, то і осінь буде тепла, якщо ж ллють дощі – врожай може загинути.
  • Урожайний рік грибів обіцяє навала мошкари в Степанів день.
  • За прикметами, гарна погода очікується, якщо бджоли летять з полів.
  • Урожай жита передрікає велика кількість малини.
  • Хмари колір змінили – треба чекати зміни погоди.
  • Задощило – до неврожаю.
  • Хорошу погоду пророкує риба, б'є хвостом.
  • Згідно з прикметами, якщо 26 липня наспіло жито, значить, прийшла пора йти за підберезниками.
  • В день Архангела Гавриїла треба прислухалися до гулу в трубі. У народі вважалося, що в цей день небіжчики спускаються на землю, щоб провідати рідні домівки і трубним гулом сповіщають про це. Потрібно тричі перехреститися і поставити зайвий прилад на стіл, а також чарочку, накриту окрайцем хліба.
  • Якщо 26 липня в будинок залетів метелик, за прикметами це знак наближення удачі.

Як повідомляв портал Знай.ua фінансовий гороскоп на серпень 2019 для всіх знаків Зодіаку показав, хто отримає казкові гроші і грандіозний кар'єрний успіх. Кому пощастить в останній місяць літа розповідає знаменитий астролог Павло Глоба.

Нагадаємо, любителів пікніків попередили, що цього літа кліщів буде більше, ніж зазвичай. Завдяки погодним умовам, які забезпечують ідеальні умови для кровососів. Це означає, що підвищується ризик контакту з кліщем. Лікарі сказали, як себе гарантовано захистити.

Також Знай.ua писав, які дні стануть справжнім пеклом, особливо для метеочутливих людей у 2019 році. Став відомий повний календар магнітних бур на другу половину року.