Українці, які зараз працюють за наймом, відчують нововведення, які збирається внести Кабмін в Трудовий кодекс. Так, за словами прем'єра України, Володимира Гройсмана, громадяни країни зможуть брати більш тривалі відпустки і отримати статус "працевлаштованих" на фрілансі.

Верховна Рада України
Верховна Рада України

Так що ж пропонується? Вихователі дитячих садків будуть ходити у відпустку на 56 днів замість 42, як і вчителі. Нововведення має вступити в силу з 1 січня 2020 року, як повідомляє прем'єр. Можливе збільшення відпустки з 24 до 28 днів для всіх трудящих українців. Також Мінсоцполітики підготувало зміни в нинішній трудовий кодекс: пропонують зробити гнучкий графік роботи, з "плаваючим" перервою, а також зробити легальної віддалену роботу.

робота фріланс
робота фріланс

Що говорять експерти? Вони підтримують збільшення тривалості відпустки. У нинішній час практично всі фахівці працюють більше 10 годин, адже їхня зарплата залежить від результату. Саме тому збільшення відпускних днів буде тільки в плюс для таких громадян.

Що стосується віддаленої роботи, то експерти відзначили: фрілансери повинні працювати за трудовими договорами, за яких роботодавець сплачує внески в Пенсійний фонд. Але і сам найнятий працівник може робити такі внески, якщо піклується про одержання пенсії в старості. Правда практика показує, що мало хто так робить.

Популярні новини зараз
Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Валютний ринок чекають важливі зміни: як можна буде здати чи купити долари Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

Нагадаємо, раніше Зеленський пояснив, яким має бути президент справді: вираз обличчя говорить сам за себе


Як повідомляв портал "Знай.uа" Олена Зеленська раптово "здала" таємницю Богдана: "Оолоньте, це я ..."


Також Знай.uа" писав, з Росії летять шалені вести, Зеленського просять підняти ВСУ: "Повинні дати ..."