Міністерство фінансів у своєму макроекономічному дослідженні з відсиланням на Мінсоцполітики передбачає, що за підсумками 2018 року за кордоном перебувало близько 3,2 млн робочих-трудових мігрантів, що загалом становить близько 18% усього економічно активного населення України, в основному віку 15-70 років, таку кількість робочих мігрантів велика цифра для українців.

Як зазначено, за рахунок міграції робочої сили за кордон це сприяло зменшенню безробіття в Україні. У червні 2019 кількість безробітних скоротилася на 5,5%, а кількість безробітних, що претендують на одну вакансію скоротилося до 3 чоловік - це найнижчий показник за останні роки в Україні.

До того ж високі темпи трудової міграції сприяли зростання рівня зарплат в Україні. Так, у травні 2019 швидкість зростання зарплати зросла до 7% (порівняно з травнем попереднього року) у результаті того, що тепер українські предпринематели змушені конкурувати з європейськими фірмами за робочу силу.

Нагадаємо, на футбольному матчі "Динамо-Шахтар" помітили одного з фігурантів у скандальній справі про вбивство активістки Катерини Гандзюк.

Популярні новини зараз
"Втратимо територію України аж до Дніпра": командир Президентської бригади налякав прогнозом Орендарі можуть привласнити житло? Що треба знати В Україні готується революція у житловій сфері Тариф 7,96 грн/куб діятиме не для всіх: кому доведеться платити більше
Показати ще


Як повідомляв раніше Знай.uа, сепаратисти порушили режим тиші.


Також Знай.uа писав про те, що Ломаченко тонко натякнув Кемпбеллу, що змагатися з ним немає сенсу