Приблизно половина 60-річних громадян в Україні не зможуть вчасно вийти на пенсію. Іншим українцям через браку стажу доведеться працювати до 63 або 65 років. Для пенсії у 65 років потрібно як мінімум 15 років стажу (норма не змінюється).

Читай Знай.ua в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Про це стало відомо завдяки повідомленням українських ЗМІ.

Пенсія
Пенсія

Чудові новини!

Популярні новини зараз
3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає
Показати ще

Тепер Знай.ua став ще ближче і доступніше. Швидше завантажуй додатки для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу!

Так, 2019-му для пенсії 63 потрібно мати від 16 років стажу (до 2028-го щороку норма буде збільшуватися на 12 місяців), в 60 – від 26 років (10 років щорічно норма збільшуватиметься на 12 місяців).

У Міністерстві соціальної політики підрахували, що в 2028-му тільки 55% виконають вимоги щодо стажу. Інші працюватимуть до 63 і 65 років. Фактично кількість українців пенсійного віку, але без пенсій, зростатиме з кожним роком.

Нагадаємо, як вийти на пенсію вчасно і не втратити жодної заробленої копійки: українцям розклали все по поличках.

Як повідомляв Знай.uа в Одесі тюремний лікар попався на гарячому: знімав робу в обмін на конверт, закони не писані.

Знай.uа писав, пенсія в Україні: як розрахувати свої виплати відповідно до трудового стажу.