СБУ викрила масштабну шахрайську схему привласнення коштів онкохворих, передає Hyser.

Співробітники Служби безпеки України викрили і блокували в Києві масштабну шахрайську схему привласнення коштів громадян через Інтернет. Про це повідомляє прес-служба СБУ.

Оперативники спецслужби встановили, що учасники угруповання, до складу якого входили мешканці столиці, пропонували громадянам надання грошових позик через спеціально створені вебплатформы. Для отримання «кредиту» зловмисники вимагали попередньо перерахувати на підконтрольні банківські рахунки кошти за так звані перевірочні та посередницькі дії, зокрема, «оплату податок», «аванс за послуги юристів, бухгалтерів» та інші. Проте реальні грошові позики громадянам не надавалися.

Від шахрайських дій зловмисників страждали тяжкохворі люди, в тому числі і онкологічними захворюваннями, які потребують дорогого лікування. У разі відмови клієнтів від «послуг» учасники угруповання, здійснюючи психологічний тиск, погрожували потерпілим нібито відмовою в «позиці» і внесенням в так званий чорний список ненадійних позичальників.

За попередньою інформацією, зловмисники отримували від незаконної діяльності, щомісяця майже 500 000 гривень.

Популярні новини зараз
Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Під час санкціонованих слідчих дій за місцем проживання та в транспортних засобах учасників угруповання правоохоронці виявили мобільні термінали, комп'ютерну техніку, банківські картки та інші речові докази протиправних дій.

В рамках відкритої кримінальної виробництва двох організаторів групи затримано та повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 190 Кримінального кодексу України.

Тривають невідкладні слідчі дії для притягнення до відповідальності інших учасників угруповання.

Заходи з викриття зловмисників проводилися спільно з Нацполициею.