В українській асоціації підприємств водопровідно-каналізаційного господарства "Укрводоканалекологія" зробили шокуючу заяву. З 20 серпня водоканали можуть перейти на погодинну подачу води для українців. Причиною називають брак коштів на оплату електроенергії.

Про це на прес-конференції заявила віце-президент асоціації Ольга Бабій.

"Зараз усі водоканали країни понесли збитки у розмірі близько 200 млн грн - за один місяць", - сказала Бабій.

За її словами, оскільки електроенергія для водоканалів у липні подорожчала на 25%, коштів для розрахунків у серпні уже не буде.

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду На ТЦК чекає колапс: терміни поставили в глухий кут Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким
Показати ще

"Водоканали і теплокомуненерго почнуть відключати від споживання електроенергії. 100% водоканалів, яким встановлює тарифи НКРЕКП, щодня несуть шалені збитки", - зазначила Бабій.

Прекрасна новина!

Тепер Знай.ua стали ще ближче і доступніше. Скоріше качай програми для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Все це в неповторній подачі журналістів нашого порталу!

Експерт вважає, що водоканали повинні мати можливість купувати дешеву електроенергію або тариф треба підняти на 20% - це компенсує витрати на електроенергію та заробітну плату.

Якби у ситуацію втрутився уряд, то питання щодо підняття тарифів на 20% можна врегулювати і тариф може зрости на 10% за рахунок коригування заробітної плати. Але, як зазначає Бабій, НКРЕКП та уряд зробили усе, щоб водоканали купували електроенергію за ціною 2,20 грн за кВт-год. - це на 30% більше від тих можливостей, які є на ринку. Така сама ситуація у тепловиків.

Читай Знай.ua в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Відтак, деякі водоканали можуть перейти на погодинну подачу води, якщо ситуацію не вирішать шляхом законодавчого регулювання до 20 серпня.

"Ми будемо мати відключення від електрики водоканалів, а як наслідок - техногенні аварії. Національна комісія має сказати, що вона буде робити: встановлювати тариф чи коригувати. Вона мовчить уже місяць", - сказала Бабій.

Нагадаємо, тарифи на воду заженуть українців у борги: на скільки виростуть ціни.

Раніше портал "Знай.ua" повідомляв про те, що в одному з сіл Харківщини відключили газ, вимагаючи переоформити угоди та сплатити 400 гривень.

Також "Знай.ua" писав про шахрая, який дурив харків’ян, прикидаючись працівником газової служби.