В Україні зміняться тарифи на гарячу та холодну воду й на послуги з водовідведення.

Про це пише "Maanimo".

Читай Знай.ua в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

За даними Нацкомісії з регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг, у структурі ціни на користування холодною водою до 50% займає вартість електроенергії, споживаної устаткуванням, яке забезпечує подачу води у будинки (електронасосами). У зв'язку з плановим поетапним підвищенням цін на електроенергію виникає необхідність коригувати тарифи на водопостачання.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

Кожен водоканал розраховує тарифи індивідуально, в які закладають:

  • ступінь подорожчання енергоносіїв (природного газу і вугілля);
  • зростання цін на електроенергію;
  • підвищення оплати праці працівникам комунальних підприємств та супутніх організацій;
  • наявність інвестиційних програм.

Українцям нагадують, щоб не переплачувати за воду та раціональніше використовувати ресурси, доцільно встановити лічильники.

Ціна на гарячу воду в 2019 році в Україні

Через здорожчання енергоносіїв українцям слід очікувати і зростання тарифів на гарячу воду.

Для всіх споживачів, як серед населення, так і серед підприємств теплокомуненерго, була встановлена єдина ціна на газ у розмірі 8550 грн за 1 тис. кубометрів (з урахуванням ПДВ і витрат на транспортування). Тарифи на енергоносії та комунальні послуги, за даними Кабміну, наведені на ринковий рівень. Подорожчання газу як основного джерела енергії для підігріву води спричинило за собою підвищення вартості гарячого водопостачання.

У вартість 1 м3 гарячої води були також закладені витрати на електроенергію та обслуговування систем.

У великих містах України нові розцінки на користування гарячою водою за станом на січень 2019 року складають:

Нагадуємо, що в Національній комісії держрегулювання енергетики і комунальних послуг (НКРЭКУ) відреагували на скасування дешевого нічного тарифу на електроенергію.

Раніше портал "Знай.ua" повідомляв про те, що в одному з сіл Харківщини відключили газ, вимагаючи переоформити угоди та сплатити 400 гривень.

Також "Знай.ua" писав про шахрая, який дурив харків’ян, прикидаючись працівником газової служби.