Українського політв'язня Олександра Стешенка звільнили з кримської колонії. Зараз він вже повернувся додому й перебуває у Харкові.

Про це на своїй особистій сторінці у соціальній мережі Facebook повідомив постійний представник президента України в Криму Антон Корневич.

Читай Знай.uа в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Корневич також заявив, що зустрівся з українськими політв'язнями у Криму й обговорив неправомірні дії окупаційних органів на півострові.

"Сподіваюся, що правоохоронні органи автономії, а також органи міжнародного правосуддя нададуть належну оцінку порушень прав людини та військових злочинів, вчинених представниками окупаційної влади в Криму", - йдеться в дописі Корневича.

Популярні новини зараз
Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять В Україні готується революція у житловій сфері Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки
Показати ще

Чудові новини!
Тепер Знай.ua став ще ближче і доступніше. Швидше завантажуй додатки для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу!

Зазначимо, що Стешенка перевезли з анексованого півострова Криму на материкову Україну у вівторок, 6 серпня. Стешенка у 2018 ФСБ ув’язнило в Криму за начебто плани підпалити дім муфтія для залякування проросійськи налаштованих кримських татар та для нагнітання міжнаціональної ворожнечі.

Відомо, що Стешенко зателефонував своїй матері і сказав, що на в'їзді в Крим його затримують працівники прикордонної служби Федеральної служби безпеки (ФСБ) Росії. Він їхав на зустріч до дівчини, з якою спілкувався тривалий час. Політв'язня відпустили за процедурою умовно-дострокового звільнення.

Нагадаємо, путінські бойовики по-звірячому розправилися з українськими моряками: у Зеленського записали термінове звернення.

Як повідомляв портал Знай.uа, Вакарчук назвав головну умову для повернення Сенцова в Україну: "Між нами впаде стіна....".

Також портал Знай.ua писав, різке загострення на Донбасі: українські воїни безстрашно стримали бойовиків, про "перемир'я" ніхто не чув.